Eczacılık Eğitiminde Sanal Gerçeklik Dönemi




Eczacılık Eğitiminde Sanal Gerçeklik Dönemi


Eczacılık eğitimine yönelik sanal gerçeklik ortamının geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi” projesiyle, eczacılık eğitimi gören öğrencilerin mesleki deneyim kazandırılması amaçlanıyor. 


Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteğiyle hazırlanan "Eczacılık Eğitimine Yönelik Sanal Gerçeklik Ortamının Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi" projesi, eczacılık fakültesi öğrencilerine sanal gerçeklikle eğitim fırsatı sunuyor.




Projenin yürütücülüğü Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) Müdürü Doç. Dr. Yusuf Levent Şahin, araştırmacılık faaliyetleri ise Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Öztürk, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Ferhan Odabaşı, Prof. Dr. Rana Arslan ve Araştırma Görevlisi Ezgi Doğan tarafından sürdürülüyor.

Doç. Dr. Yusuf Levent Şahin, uygulanan projenin, eğitim gören öğrencilere sanal gerçeklik ortamı kullanılarak deneyim kazandırılmasının hedeflediğini belirtti.

Pandemi sürecine uygun yapıldı
 Kısa sürede önemli ilerleme kaydettikleri projede, özel bir kask takarak sanal ortama adım atan öğrencinin, kendisini çevresiyle etkileşimde bulunabileceği eczane ya da hastane gibi bir ortamda bulduğunu anlatan Şahin, şunları söyledi:

"Eczacılık fakültesinin öğretim üyeleri tarafından tasarlanan sanal ortam, gerçek hayata oldukça yakın bir deneyim sunmaktadır. Böylece eczacılık eğitiminde yer alması gereken birçok deneyim, oldukça ekonomik ve tehlikelerden arındırılmış olarak sunulabilmektedir. Ayrıca bu teknoloji, söz konusu deneyimi zamandan ve mekandan bağımsız hale getirmektedir. Proje uygulamaları pandemi sürecine uygun olarak yapıldı. Pandemi döneminin hem sağlık çalışanlarının eğitimine hem de zaman ve mekandan bağımsız gerçekçi öğrenme süreçlerine önem katması, projenin önemini de oldukça artırmıştır."
Kaynak: AA, TRT Haber
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »