İnsansı Robot Pepper Yaşlılara Can Yoldaşı


İnsansı robot Pepper, yaşlılara can yoldaşı

Bir robot düşünün. Hem konuşuyor hem de karşısındakinin ilgi alanlarını bilerek onunla sohbet ediyor, eğlendiriyor. Bilim insanlarının geliştirdiği bu robot şimdi İngiltere’deki bakım evlerinde yaşlılara can yoldaşı olacak. 

Robotların girmediği alan kalmadı. Robotların en popüler olanı Suudi Arabistan vatandaşı olan Sofia’yı sayabiliriz. Boston Dynamics Köpek robotları, Huawei’nin köpek robotları, resepsiyon görevi yapan robotlar, endüstriyel robotlar derken İngiltere’de bakım evlerinde yaşlılara can yoldaşı olacak, onları eğlendirecek robot geliştirdiler.

Adı Pepper...

Onu diğer robotlardan ayıran insansı olması.

Pepper basit konuşmalar yapabiliyor ve insanların ilgi alanlarını öğreniyor. İşte bu özellikleriyle yeni bir görevi var.



Pepper İngiltere’deki bakım evlerinde yaşlılara can yoldaşı olacak. Pepper bu görev için İngiltere ve Japonya’da testten geçti.

Ve görüldü ki ruh sağlığını iyileştiriyor, yalnızlığı azaltıyor.

Tekerlekli robot pepper’ın robotik kolları var. Yaşlıların ilgi alanlarını ile geçmişlerini öğrenerek onlara arkadaş olacak.

Pepper’ın görevleri arasında yaşlılarla sohbet etmek, sevdikleri müzikleri çalmak ve yaşlıların ilaçlarını zamanında vermek var. Gelecekte bir çok meslek grubu robotların eline geçecek. İnsanların meslekleri, robotlar tarafından yapılmaya başlanacak. Bunların içine üniversitelerdeki yaşlı bakım bölümü de dahil edilecek gibi görünüyor.

Kaynak: AA, TRT Haber


Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »