Bilgisayar Sd Kart- Hafıza Kartı Görmüyor Çözümü

İbrahim Öztürk



Sd kartlar veya hafıza kartları ihtiyaçtan dolayı herkesin kullandığı ve “ bilgisayar sd kart- hafıza kartı görmüyor çözümü” şikayeti çok olmaktadır. Bu yüzden Sd kart- hafıza kartı görmüyor sorununa çözüm sunacağım. Sd kartı bilgisayarınıza kart okuyucuya taktığınızda, kart okuyucu Sd kartı görmüyor ama kart okuyucunun ışığının yanması iyiye işarettir. Bu şu demek: bilgisayar kart okuyucuyu görüyor ama bize gösteremiyor. Yapmanız gereken bilgisayarıma sağ tıklayıp “yönet”e gelip girin. Bilgisayar yönetiminde depolama adı altındaki disk yönetimine tıklayınca görmediğiniz Sd kartı göreceksiniz ama disk aktif değil ve sürücü harfi ve yolu değiştiri tıkla daha önce kullanmadığınız bir harfi (örnek K gibi ) verin. Tamam tıklayarak işlemi bitirin.

Bilgisayarıma tekrar girdiğinizde Sd kartı K adıyla göreceksiniz. Görmek sorunu çözmüyor. Aç diye tıkladığınızda kart bozuk görünüyor ve biçimlendirme istiyor. Veri kurtarma programını bilenler Sd kartı biçimlendirmeden sonra üzerindeki bilgilerin nasıl geri getirileceğini bilirler. Veri kurtarmayı bilmeyenler biçimlendirmeyi yapmasın, bir profesyonelden yardım alsın. Hala Bilgisayar Sd kart-hafıza kartı görmüyor, çözümü olarak bir de aşağıdaki maddeleri deneyin.

. Sd kartı, bir telefon  ya da fotoğraf makinesi üzerinde iken bilgisayara takarak deneyin.

. Sd kart, bilgisayarda görüldüğü halde açılmayıp biçimlendirme istiyorsa hemen biçimlendirmeyip hata denetlemesi ile düzeltmeye çalışın. Yapmanız gereken: Bilgisayarıma tıkla > Sd kart sürücü üzerine gelip sağ tıklayıp, özelliklerden araçlara gir ve denetleye tıklayarak, hatayı düzeltmeyi çalıştırın.

. İşletim sisteminizde Windows 10’a geçiş yapmışsanız, Kart okuyucunun sürücü sorunu çıkabilir. Bu durumda aygıt yöneticisi ile girilemiyorsa: Windows amblemi+R tuşuna basarak çalıştır kutusunu açın. Çalıştır kutusuna devmgmt.msc yaz ve tamamı tıklat. Kart okuyucuyu listede gördüğünüzde, yanında sarı işaret varsa bu sürücü sorunu demektir. Kart okuyucunuzun sürücüsünü güncelleyin.

. Sd kartı, diz üstü bilgisayar ya da masa üstü bilgisayar üzerinde mevcut olan kart okuyucuya takıp deneyin. Sd kartın bazen takılma da sorun olabiliyor. Kart okuyucu yuvasına iyi yerleşip, yerleşmediğine bakın.

. Kart okuyucu ile bilgisayara Sd kartınızı okuturken USB bellek bağlantı noktalarını ön ve arka olarak farklı deneyin. Bilgisayarın tüm programlarını kapatın, sadece Sd kartı okutmaya çalışın. Ön bellek düşük olacağı için birde böyle deneyin.

. Bios ayarlarında kart okuyucunun aktif olup olmadığını kontrol edin. Bazen çalışmadığını sandığımız kart okuyucu bios’ta devre dışı kalmış olabilir.

. Telefonu kapattıktan sonra Sd kartı çıkarın. Telefonu tekrar açıp ayarlara gidin ve depolama da Sd kart seçeneğini bulun. Size “Sd kartı takın” mesajı uyarısı gelecektir. Sd kartınızı dikkatli bir şekilde takın. Bu şekilde Sd kartınız sağlam ise telefon tarafından okunacaktır.

Sd kartınız akıllı telefonlarda çalışmıyorsa kart muhtemelen başka bir cihaz için ya da bilgisayar için biçimlendirildiğinden, telefonunuza uygun şekilde biçimlendirmelisiniz. Umarım bilgisayar Sd kart-hafıza kartı görmüyor çözümü makalesi faydalı olmuştur.                

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »

2 yorum

yorum
Adsız
admin
3 Nisan 2021 18:50 ×

sürücü harfini değiştirdikten sonra biçimlendirme yapmama gerek kalmadan içindeki dosyalarla kartım göründü. çok teşekkürler

Cevapla
avatar
hey bilir o
admin
6 Nisan 2021 14:29 ×

Faydalı olabildiysek ne mutlu. Geri dönüş yaparak sorununuzu çözdüğünüzü bildirdiğiniz için biz teşekkür ederiz...

Cevapla
avatar