Osmanlı Gitti, Huzur Bitti!

Hamza Aslan



Büyüklerimizin dediği gibi ”Türk devletsiz kalmaz.” Tarihsel süreçte geçtiği testlerden sonra, tarihin en muazzam devleti olan Osmanlı imparatorluğu kurulmuştur. Kurulan bu muazzam imparatorluğun temelinde Hunlardan, Selçukluya, kadar beraberinde gelen devlet geleneği de etkili olmuştur . İslamiyet’i tanıyan Türk milleti topyekün Nizam-ı alem ülküsüyle hizmete talip olmuştur.

Osmanlı İmparatorluğu, devlet olarak bütünüyle, Orta Asya’nın izlerini taşıyan Kayı Boyu tarafından kurulduğunda, bütünüyle kendi değerlerini taşıyordu. Göktürklerden ve Uygurlardan askeri teşkilatlanma, Selçuklulardan aldıkları büyük ve ateşleyici güç İslamiyetle kurdukları bu muazzam devlette, Orta Asya’nın özgür ve engin coğrafyasının genetiğinde olan sınırlandıramama, haksızlığı kabullenmeme, tam bulamadıkları ilme tabi olma, ilme hürmet, Din-i mübin İslam’a ve Ehl-i Sünnet itikadına en samimi şekilde bağlanma, yaptıkları fetihleri nizam-ı alem ülküsü ile Allahütealanın adını tüm dünyaya yayma, adaletin hakim olmasıyla hızla büyüyerek üç kıtaya hakim oldular.

Osmanlı imparatorluğu batıya doğru büyürken, doğuda da İslam birliğini sağlamıştır. Büyümenin şifresi “Kızıl elma” ülküsüdür. Şimdilerde Osmanlı İmparatorluğunun çekildiği topraklardaki insanlar boşuna “ Osmanlı gitti, huzur bitti” demiyor.  Osmanlılar fethettiği her toprağın, gittiği yerlerin insanlarına teminat ve gölge olmuş, bir baba şefkatiyle oraları yöneten, gittiği topraklara adalet ve huzur götüren bir devlet özlenmesin mi? Osmanlının çekildiği bütün topraklarda kargaşa, zulüm ve çile hakimken, buralara sömürge ve köleleştirme zihniyeti ile yaklaşan batı medeniyeti olduğu apaçık ortadır.

Daha yakın tarihte 1958 yılında sergi için mevcut olan bahçenin adı:” Human Zoo” yani “İnsanat Bahçesi “ olarak bilinen bu bahçede kim sergileniyordu biliyor muydunuz? Bize insanlık dersi vermeye kalkan batının Afrika’dan getirdiği köleler bilet mukabilinde sergileniyordu. Yazan bir uyarı daha da dikkat çekici idi:”Kongolulara yemek atmayın. Bugün onların yemleri verildi.” İkazı ne kadar acıdır. İngiliz casusu Hempher’in itiraflarında da olduğu gibi ekilen fitne tohumları neticesinde iç isyanlarla Osmanlıların himayesinde yaşayan bu topluluklar yıllarca özleyecekleri o huzuru kaybettiler. Dört yüz yıl birarada huzurla yaşayan, Yahudiler, Hristiyanlar ve bir çok millet Kudüs elden çıktığından beri rahat yüzü gördüler mi? Osmanlılar gitti, huzur bitti.

Her ne olursa olsun. Bu gün zafer onlarda görünse de unuttukları bir şey var: “Gevşemeyin, üzülmeyin inanıyorsanız üstün olan sizsiniz” (Al-i İmran 139) O tuzakları bozan, hileleri boşa çıkartan, Yüce Allahtan bu ayeti kerime mucibince ümit kesmemeliyiz. Es Seyyid Ahmed Arvasi hocamızın işaret ettiği gibi :” Tanrı dağı kadar Türküz, Hira dağı kadar Müslümanız” diyerek,  hedefimiz “ Yeni Turan Ülküsü” olmalıdır. “Yeni Turan Ülküsü”  Haremeynü’ş-şerifeyn-i ve Kudüs-i şerifi ihata etmezse eksik olmaz mı? “Türk Cihan Hakimiyeti Mefküresi“ Tüm milletimize ideal olunca Türk-İslam Ülküsü o zaman hedefini bulacak ve Es Seyyid Ahmed Arvasi hocamızın ruhu şad olacaktır.                   

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »