Whatsapp Mesajları Androidden İphone Aktarmak



Yeni akıllı bir telefon aldığımızda kullanımı kolay ve pratik  uygulamaları kurarız.Bunlardan biriside whatsappdır. Kişilerle ücretsiz konuşma, foto aktarımı, mesajlaşma gibi özelliklerinden dolayı çok kullandığımız bir uygulamadır. Telefonumuzu değiştirdiğimizde eğer eski telefonumuz  android iken yeni aldığımız telefon ıphone olursa burada kabus başlamaktadır. Çünkü telefonlar farklı işletim sisteminden dolayı mesajları aktarmada sorun yaşanmaktadır. Android’de Google Drive yedekleme seçeneği bulunmaktadır. Whatsapptaki bilgileri Yedeklemeden işlem yapmayın.Yedekleyeceğiniz yer ise Google drive, buraya yedekleyin. Telefonu sıfırlayıp  veya değiştirdiğimizde bu bilgileri buluttan tekrar çekebiliriz. Ancak yeni aldığımız telefon İphone olursa sorun başlıyor. Google drive yedeklemesi  İphone’da mevcut değildir. İphone’da kullanılan bulut sistemi (yedekleme) İCloud olduğundan bu yazımızda bu konunun cevabını bulacaksınız. Bize bu sorunla gelen arkadaşımızın sorununu çözdük. Çözümü paylaşalım istedik.

 Whatsapp mesajları androidden iphone aktarmak için önce bilgisayarınıza Backuptrans Android WhatsApp to iPhone Transfer proğramını kurunuz. Kurulumu PC veya Mac olarak seçiniz. Yine bilgisayarınıza ITunes’i verdiğimiz linkten indirip kurunuz. (https://www.apple.com/tr/itunes/download/) Android telefonun Lg için Lg driver usb, Samsung için usb driver google'den bulun ve kurulumunu yapın.Bunu yapmazsanız proğramlar arası koordinasyon sorunu çıkabilir. I Tunesi bilgisayarımıza kuralım.İphone telefonu bilgisayarımızda İ Tunes ile görebileceğiz. Iphone cihazımızı kablo ile bilgisayara bağlayalım. Iphonenin ekranına  gelen “güven” seçeneğini tıklayalım. Iphone açıp ICloud’a girip telefonomu bul’u kapat. Yedeklemeyi kapat seçeneğini seçiniz. Ardından I Tunesi açtığımızda ıphone göreceğiz.Telefon işaretinin üzerine tıkla. “Şimdi yedekle” seçeneğini tıklayın. Bilgisayarınızın yedekleme yapmasını  bekleyin. Bu arada android cihazınıza google play store aracılığı ile Backuptrans WA Sync’i indirin.Uygulama android cihazınıza indikten sonra AYARLAR menüsünden “ Geliştirici seçenekleri ” menüsünü bulun.Eğer aktif değilse aktifleştirmek için AYARLAR’dan Cihaz hakkında seçeneğine girin.YAPIM NUMARASI seçeneğine peş, peş tıklayın. Geliştirici seçeneği çıkacaktır. Geliştirici seçeneklerinden “Hata Ayıklama Modunu “ etkinleştirin.

Android cihazınızı bilgisayara bağlayın Yukarıdaki işlemlerden sonra bilgisayara indirip kurduğumuz “ Backuptrans Android What to Iphone “ transfer proğramını çalıştırın.(şekil1) 




                                           Şekil1                                                                                                               
 Androidde  Backuptrans  WA Sync proğramınıda çalıştırın. Bilgisayarda (şekil2) görülecektir. 
                                           şekil 2                                                                                                              Ok'a tıkladığımızda  Şekildeki gibi ekran görüntüsü olacaktır. Dosya analizi başlamıştır. (şekil3)

                                                 şekil 3                                                                                                     
Devices sekmesinin altında bulunan android cihazınızın üzerine sağ tıklayıp “ Backup Messages “  seçeneğine tıkla. (şekil 4)

                                           şekil4                                                                                                                    Bu işlemden sonra alt kısımdaki “ Local Databases “ de Whatsapp yedeklemesi oluşacaktır. Lokal Databases alt sekmesinden istediğiniz kişiyi veya grup ya da hepsini üzerine sağ tıklayıp “ Export Messages with this contact to itunes backup “ seçeneğini tıklayın. Yeni pencerede İTunes yedeklememiz görünecektir.    

                                          şekil 5                                                                                                                          En yeni yedeklemeyi seçip “ LOAD “ a tıkla.(şekil5) Androiddeki dosyalar İphone yedeklemesini bekleyin.En son aşamaya geldik. İTunes uygulamasını açıp “ Yedeklemeyi Geri Yükle “ seçeneğine tıklayın. Bu yukarıda anlattığımız işlemleri yaptık. Bazı aksilikler yaşadık ama vaz geçmedik.Sonunda başardık.Yukarıda anlattığımız gibi yaptığınızda %99 olacaktır. Telefonda veya bilgisayarda unuttuğunuz bir madde olabilir.Olmadı diye bırakmayın. Bütün işlemleri gözden geçirip tekrar deneyelim BİZ YAPTIK OLDU. Bütün yeni IPHONE alan arkadaşlara hayırlı olsun.          
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »

4 yorum

yorum
murat
admin
10 Aralık 2018 01:47 ×

merhaba, bu işlemlerin hepsini yaptım her sey geldi fakat iphone'da sohbetlerin içinde medya görünüyor ama açılmıyor. sohbet boyutu 1,7 GB olduğundan olabilir mi veya başka yöntemi var mı bunun?

Cevapla
avatar
hey bilir o
admin
11 Aralık 2018 00:03 ×

İşlemler sırasında hata verebiliyor. Bir kaç denemeden sonra yedekleme işlemi gerçekleşecektir. Çünkü bende de aksilik oldu. Bir kaç denemeden sonra oldu. Ve sıcağı sıcağına yaptığım işlem sırasını yazdım. İşlemleri kontrol edin. Boyutun sorun oluşturmaması gerekiyor.Kolay gelsin.

Cevapla
avatar
gkhn5887
admin
28 Aralık 2018 11:13 ×

devices altına yedek geldikten sonra local databeses altına yedeklemeyi almak istediğim sadece 20 konuşmayı yedek alıyor ücret istiyor limitsiz 149$ yazıyor

Cevapla
avatar
hey bilir o
admin
28 Aralık 2018 15:38 ×

Backuptrans Android WhatsApp to iPhone Transfer Programını kurdunuz mu? Kurmuş iseniz sorun çıkmaması gerekir.

Cevapla
avatar