ASELSAN Sarp- Zafer Testleri Geçti

Hamza Aslan




Türkiye’nin elektronik ve savunma sanayi devi ASELSAN’ın uzaktan komutalı silah sistemleri ailesinin yeni üyesi Sarp- Zafer görücüye çıktı. ASELSAN silah sistemlerini geliştirmede mevcut ihtiyaçlar ve kullanıcıların geri beslemeleri de göz önüne alınarak yapılan düzeltmelerden sonra gelişim tamamlanır. ASELSAN yaptığı silahları her türlü şartlarda kullanılacak şekilde yaptığını, Nurol Makine’nin Yörük 4x4 zırhlı muharebe aracıyla birlikte çöl şartlarında atışlı saha testlerini başarıyla geçti. Testlerin yapıldığı yer Katar, Katar’da askeri makamlar tarafından yapılan tüm zorlu şartlarda, ASELSAN Sarp- Zafer testleri geçti.

 Başarıyla tamamlanan testlerden geçen Sarp- Zaferin özellikleri arasında araç içinden mühimmat yükleme, düşük silüet gibi bir çok özellikleri saymak mümkündür. Mühimmat yükleme yeteneğinde, personel aracın dışına çıkmadan biten mühimmat takviyesini araç içinden yapabiliyor. Sarp- zafer meskun mahal operasyonları için tasarlanmış özelliğinin yanında gelişmiş uzaktan komuta ve gözetleme imkanına sahip, atış yapan personelin ortam farkındalığını artırıp, öncelik olan güvenliği en üst seviyeye taşıması önemli bir özelliğidir. Başka özellik olarak yüksek stabilizasyon, otomatik takip ve tespit yeteneği, hareketli hedefleri bu yeteneği sayesinde isabetli atışlarıyla etkisiz hale getirir.  


En önemli özelliklerinden birisi de gece görüş ve lazerle mesafe ölçme, lazer işaretleme, meteorolojik bilgiler ve mühimmat tipine göre otomatik balistik düzeltme yapma yeteneğine sahiptir. ASELSAN Sarp- Zafer uzaktan komutalı silah sistemleri içinde en önemli ihracat ürünleri arasında yer almaktadır. Birçok ülkenin güvenlik birimleri tarafından aktif biçimde kullanılmaktadır.

Katar'da gerçekleştirilen çöl şartları dahil atışlı saha testlerinde gösterdiği yüksek performansla yurt içi ve yurt dışı hedeflenen yüksek adetli sözleşmelere referans olacaktır. ASELSAN Sarp- Zafer, Nurol Makine’nin 4x4 Yörük Zırhlı Muharebe araçlarıyla beraber ihraç edilecek. Nurol Makine, hali hazırda Katar'dan Yörük Zırhlı Muharebe aracı için yüklü miktarda sipariş almıştı. Beraber ihraç edilmesi büyük avantaj sağlıyor. 

İlginizi çekecek yazılar

ASELSAN'dan Tanklara Çelik Kalkan Pulat                 

ASELSAN TORK- Torpidoya Karşı Savunma Torpidosu  

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »

2 yorum

yorum
9 Ocak 2019 13:15 ×

İnşallah daha iyilerini yaparız tabiki çok iyi ama yeterli değil her alanda sanayi bilim teknoloji beyin gücü tarım üretim bunların hepsin de daha hızlı bir ilerlemeye girmemiz gerek kordinasyon için de büyümeli bir kol eksik olunca diğerleri de sekteye ugruyor paylaşım için teşekkürler.

Cevapla
avatar
hey bilir o
admin
9 Ocak 2019 16:56 ×

Bütün temennilerinize katılıyoruz İnşallah daha iyilerini yaparız. Ben teşekkür ederim.

Cevapla
avatar