İngiliz Casusunun İtirafları

   Yazar Oğuzhan Dilmeç


İngiliz Casusunun İtirafları

Daha önce okuduğum bir kitap elime geçti. Kitabı tekrar okudum. Çünkü kitap tekrar, tekrar okunacak, sindirilecek boyutu küçük ama içeriği çok önemli olan bir kitap. Her müslüman’ın okuyup bilinçlenmesi gerektiğine inanıyorum. Kitabımızın adı İngiliz casusunun itiraflarıdır. On yıl önce okumuş ve dehşet içinde kalmıştım. İngilizlerin Osmanlı imparatorluğunu yıkmak için sabırla neler yaptığını, nasıl İslam düşmanlığı yaptıklarını, Şu an acı çeken mazlum İslam coğrafyasında payları olduğunu anlayacaksınız. İngiliz casusunun itirafları kitabını, İngilizler hristiyanlık propagandası yapmak için yayınlamışlar.İngiliz casusu Hempher, Muhammed bin Abdül vehhab Necdi ‘yi kandırıp vehhabilik mezhebini nasıl kurdurduğunu anlatmış. Amaçları hristiyanlık propagandası olan bu kitap ile aslında bir yerde Müslümanlara verdikleri zarar, yaptıkları İslam düşmanlığı tescillenmiştir. Hempher 1700lü yıllarda Thomas Edward Lawrence 1900lü yıllarda Osmanlı İmpratorluğunu yıkmak için faaliyetlerde bulunmuştur. Yani casusluk faaliyeti hiç bitmemiş.    

Hakikat kitabevinden yayınlanan kitabın tercümesini M. Sıddık Gümüş yapmıştır. Kitabı hakikat kitabevinden temin edebilirsiniz. Tercüme yapılırken aynı zamanda Müslümanları aldatmaya yönelik yalan ve iftiralara cevap verilmiştir.
Kitap üç kısımdan oluşmuştur.
1-İngilizlerin islamiyeti imha etmek için hazırladıkları planlar bildirilmektedir.
2-İngilizlerin yaptıkları planı sinsice nasıl uyguladıkları, devlet adamlarını aldattıklarını, İslam devletlerini nasıl yıktıklarını anlatmaktadır.
3- Hulasat –ül kelam’dan tercüme ile yalan ve iftiralara cevap verilmiştir.

Hempher  ile beraber İslam ülkelerine on casus gönderilmiş. Altısı geri dönmüş. Dönmeyenlerin içinde Müslüman olup mısırda kalan olmuş, Kayıp olan ve ölenler olmuş. Hempher zaman, zaman İslam’ın azameti karşısında itiraflarda bulunmuş. Gel, gitler yaşamış ülkesine olan vefa duygusu onu durdurmuştur.  İstanbul’da iki yıl kalmış, Türkçeyi, Arabçayı, kuranı kerim ve İslam bilgilerini Müslüman kılığında öğrenmiş.

 İngilizler amaçlarını gerçekleştirmek için her kılığa girebileceklerini göstermiş. Afganistanda Topal molla diye biri çıkar.Etrafına topladığı insanlarla Nadirhanı devirir.  Nadirhan ülkeyi terkederken sınırda fotör şapkalı takım elbiseli birisi ile karşılaşır. Nadirhana sorar beni tanıdın mı? Nadirhan tanıdım sen Topal mollasın der. Ama halkıma senin İngiliz ajanı olduğunu söylesemde inanmazlardı der. Günümüzde bu topal mollaların, hempherlerin değişik versiyonları mevcut, görev başındalar.

Günümüzdeki İngiliz ajanlarını, İngilizlerin İslam düşmanlığını daha iyi anlamanız için şiddetle bu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum. 

Çevremizde yaşanan olaylarda, Arakanda Müslümanların çektikleri zulümde bile İngilizlerin ektiği nefret tohumları yatmaktadır. Dünyanın neresinde olursa olsun. Müslümanların başına gelen her felakette İngilizlerin parmağı olmuştur. Müslüman dinini öğrenmeli, özellikle ilmihal bilgilerini çok iyi öğrenip bu sayede dinini,itikadını korumalıdır. İslam düşmanlarının yaldızlı sözlerine kanmamalıdır




            
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »