Evlenecek Gençlere Mobilya Seçiminde tavsiyeler

Yazar: Yıldız Eryıldız




Genelde yaz mevsimiyle beraber evlenme, nikah, düğün dönemi başlamıştır. Yaz mevsimi için düğünler çoğu zaman önceden planlanır. Evlenmek bir insan için hayatının en önemli aşamasıdır. Sıcak bir yuva kurmak, sevdiğin insan ile yaşamak için atılan bu adımda, evlenecek gençlere mobilya seçiminde tavsiyeler, rehber olacak nitelikte özetleyeceğimiz makalemiz umarım faydalı olur.

Mobilya alınırken eskiden “ömürlük” alınırdı. O yüzden mobilya alınırken çok dikkat edilir. Mobilya değişimi zor olacağından sağlam olması ön planda olurdu. Günümüzde mobilya değişim süresi artık 5 ila 10 yıla düşmüş durumdadır. Mobilya değişim süresi 5-10 yıla düşsede gençlerin dikkat etmesi gerekenleri, tavsiyelerimizi sıralayalım.

. Mobilya seçiminde renk ve model kişiye göre değişir. Moda renkler ve trende bakabilirsiniz. Ama burada renklerin insan üzerine etkilerine dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Renklerin etkiler ile ilgili yazdığımı makalemi okumanızı tavsiye ediyorum. (https://heybiliro.blogspot.com/2017/10/renklerin-dili-var-m.html#more)

. Eviniz yoğun çalışma ortamı sonrası dinleneceğiniz yer ve mekan olacağından, koltuk ve kanepe seçiminde ergonomik olmasına dikkat etmelisiniz.

. Mobilya seçiminde görünüş elbette önemli ama görünüşün yanında mobilyanın ortopedik olmasına, sırt, bel sağlığınız açısından önemini unutmayın.

. Görünüşün yanında sağlamlığını da bakın. Daha taşınırken kırılmasını kimse istemez.

. Mobilya seçerken beğendiğiniz mobilyaların fotoğraflarını çekin. Sadece bir markaya bağlı kalmadan birkaç marka arasında araştırmanız olsun. Kurumsal marka, kendini ispatlamış markalar arasında seçim yapın.

. Mobilya alırken evinizin büyüklüğünü de göz önünde bulundurun. Dolap kapaklarının, çekmecelerin kolay açılıp, kapanmasına bakın ki kullanılışlı olsun. Çekmecelerin iç kısımlarındaki yüzeyi mutlaka kontrol edin. Narin giysilerinizin zarar görmemesi için çekmece içleri cilalı olsun.   

. Masa ve sandalyelerin ayaklarının sağlam olmasına dikkat edin. Sürgülü dolaplarınızın rayların üzerinde çalışmasına bakın. Kolay gitmesi, ses çıkarmamasına önemli.

. Mobilyalarınız geldiğinde mutlaka kontrol edin. Kırılma, yırtılma, çizilme, teslim sırasında oluşan tüm arızalar satıcının sorumluluğundadır. Hatalı bir durum var ise “ayıplı mal” durumuna düştüğünden almayın. Değişimini istemek Kanuni hakkınız, 28 Kasım 2013 Resmi Gazetede yayınlanan 6502 sayılı kanun tüketici haklarını çok ayrıntılı bir duruma getirmiş, yeniden düzenleme yapılmıştır. Yani gelen “ayıplı malı” almak zorunda değilsiniz. Bunu da yeri gelmiş iken hatırlatalım.           

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »