Yasal Olarak Online Kitap Okumak İçin 8 İnternet Sitesi

 

Yasal Olarak Online Kitap Okumak İçin 8 İnternet Sitesi

 Giderek dijitalleşen dünyada telefonlardan, tabletlerden hatta bilgisayarlardan online kitap okumak artık çok kolay. Yasal olarak çeşitli kitapları online olarak okuyabileceğiniz internet siteleri.

Elektronik cihazları kullanarak geçirdiğimiz zamanı hem daha eğlenceli hem de daha verimli bir hale dönüştürmenin en güzel yolu online kitap okuma. İnternetten yasal olarak online kitap okuyabileceğiniz birçok site mevcut.

Çeşitli kitap okuma sitelerinin bize sundukları ücretsiz kitap arşivleri sayesinde milyonlarca kitaba hiçbir ücret ödemeye gerek kalmamasının yanı sıra artık çok daha kolay ulaşıyoruz. Eğer siz de e-kitap okumaktan zevk alıyorsanız aşağıda listesi verilen internet sitelerini incelemenizi tavsiye ederiz.

Yasal bir şekilde internet üzerinden kitap okuyabileceğiniz internet siteleri:

·         Google Play Kitaplar

·         Apple Books

·         E-Devlet e-kitap

·         Rakuten Kobo

·         Project Gutenberg

·         Internet Archive

·         Kitapindir.in

·         International Children's Digital Library

Google Play Kitapları:


·         Ücretsiz bir şekilde kitap okunabilecek en önemli platformlardan birisi olan Google Kitaplar’da tıpkı Google’da arama yapar gibi kitap araması gerçekleştirebilirsiniz. Ancak aradığınız tüm kitapları bedava olacak biçimde Google Kitaplar’da bulamayabilirsiniz. Ayrıca satın almayı düşündüğünüz paralı olan kitapları ücretsiz ön izleme sayesinde içeriğine göz atabilirsiniz.

·         Google Kitaplar’da ücretsiz kitapları oldukça kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Herhangi bir kitap adı arama yaptıktan sonra “Tools” kısmına tıklamalı ve “Any Books” başlığı altında bulunan “Free Google eBooks” seçeneğini seçin. Bu şekilde arama yaparak okuyabileceğiniz ücretsiz olan kitaplara ulaşabilirsiniz

 Apple Books:


Apple Books, Apple cihazlara özgü bir kitap okuma yazılımıdır. Bu uygulamada yeni çıkan kitaplar da dahil olmak üzere neredeyse aradığınız tüm kitapları bulabilirsiniz. Elbette İngilizce kitap arşivi Türkçe kitap arşivine göre çok daha geniş bir durumda. Bu kitap okuma platformu Apple cihazlarında önceden yüklü olarak gelir. Dolayısıyla herhangi bir ek yükleme yapılmasına gerek yoktur.

Apple Books uygulamasının içerisinde yer alan bedava kitaplara erişebilmek için yalnızca yapılması gereken uygulama içerisinde “Ücretsiz Kitaplar” kısmına geçiş yapmaktır. Böylelikle ücretsiz kitapların bulunduğu gizem, gerilim, romantik, araştırma gibi her kategoriden milyonlarca kitaba ve sesli kitaba erişebilirsiniz. Ayrıca satın almayı düşündüğünüz kitaplara göz atarken ön izleme yapabilir ve ücretsiz örneklerini de indirebilirsiniz.

E-Devlet e-kitap:


Ücretsiz e-kitap hizmeti sayesinde sayısız esere ulaşmamızı sağlayan E-Devlet, halk kütüphanelerinin arşivini elektronik olarak sunuyor. Okumaya karar verdiğiniz her bir kitap için ayrı dijital bir zamanlama belirleniyor ve bu süre içerisinde o kitap için erişim kapanmış oluyor. 

Türkiye’nin 81 ilindeki halk kütüphanelerine üye olan her kişi bu elektronik kütüphaneden faydalanabiliyor. Ayrıca bunun haricinde de 19 farklı ilçenin de kütüphanesine üye olan kişiler bu hizmete erişim sağlayabiliyor. Eğer siz de herhangi bir halk kütüphanesi üyesiyseniz rahatlıkla e-kitap indirip okuyabilirsiniz.

Rakuten Kobo:


En popüler e-kitap okuyuculardan biri olan Rakuten Kobo, PC veya Mac bilgisayarınızı kullanarak e-kitap okumanızı ve satın almanızı sağlayan ücretsiz bir platformdur. Bu e-kitap uygulamasının içerisinde kendine özgü bir kitap arşivi bulunmakta. Bu arşiv içerisinde ücretli kitaplar kadar ücretsiz kitapları bulabilmek oldukça kolaydır. Diğer birçok platformda da olduğu gibi buranın arşivi de daha çok İngilizce ağırlıklıdır. 

“Okuyacağım kitabın dili fark etmez, yeter ki ben ücretsiz kitap bulayım.” diye düşünüyorsanız Rakuten Kobo gerçek anlamda ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir platform. Özellikle aşk, gerilim, macera, tarihi, gizem ve fantastik romanlar bakımından arşivi oldukça geniş. Daha önce okumuş olduğunuz kitaplara benzer kitapları okuyarak sevdiğiniz kategoride okunabilecek diğer kitaplara rahatlıkla erişebilirsiniz. Sadece yapmanız gereken arşive göz atmak.

Project Gutenberg:


Project Gutenberg, dünyadaki ilk e-kitap projesidir. 1971 yılında ilk e-kitap’ı paylaşarak dünyaya sunan yaklaşık 50 yıllık diğer sitelere öncülük eden büyük bir projedir.

Telif hakkı dolan kitapları yasal olarak yayınlanıyor. Özellikle eski eserleri arıyorsanız bütün formatlardaki halini bu sitede rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu sitede hali hazırda 60.000’i aşkın ücretsiz e-kitap kullanıcıların hizmetine sunulmuş durumda.

Internet Archive:


Gelmiş geçmiş en büyük hizmetlerden biri olan Internet Archive sitesinde elektronik kitap sayısı 1 milyondan fazla. Türkçe de dahil olmak üzere her dilde kitaba erişim mümkün. Seçtiğiniz herhangi bir kitabı 2 haftalığına ödünç alıp okuyabilirsiniz.

Internet Archive sitesinde EPUB, DJVU, MOBI ve PDF gibi diğer formatlarda indirilebilecek milyonlarca ücretsiz kitaplar var. Fantastik romanlar, biyografiler, tarih, tıp ya da sanat gibi çeşitli konular ve türler bakımından arşivi oldukça geniş.

Kitapindir.in:


Yasal olarak kitap okuyabileceğiniz bir diğer internet sitesi ise Kitapindir.in. Hiçbir kar gütme amacı olmayan site, yalnızca kitap okuma alışkanlığını çoğaltmayı ve yaymayı benimsiyor. Sitede hem yerli hem de yabancı yazarların çeşitli kitapları bulunuyor. Bu kitapları satın almadan önce kitaplar hakkında fikir sahibi olmak adına tanıtım amaçlı PDF ve ePUB gibi formatlarda bu kitapları indirme olanağı sunuyor.

Sitenin başlıca amacı kitapları ve yazarları tanıtmak olduğu için indirilen içerik yasal olarak en fazla 24 saat bilgisayarda bulunma iznine sahip. Daha sonrasına okuyucu kitabı beğenirse “D&R ve İdefix” gibi güvenilir satın alma siteleri tanıtılan kitabın altında yer almakta. 20’yi aşkın kitap kategorisi sayesinde çeşitlilik de oldukça fazla.

International Children's Digital Library:


International Children's Digital Library (ICDL), dünyanın her yerinden çocuklar için çevrimiçi olarak okunabilen 50 dili aşkın dijital çocuk kitapları sunan ücretsiz bir çevrimiçi kütüphanedir. Ana kitleleri 3-13 yaş arası çocuklar ve ebeveynleri olan International Children's Digital Library’nin internet sitesinde bulunan kitaplar kesinlikle kalite, değer ve uygunluğa göre seçilir. Çevrimiçi her bir kitap, yazarların ya da yayıncıların orijinal dillerinde telif hakkı izniyle siteye eklenir.

International Children's Digital Library amacı, çocuklara okuma sevgisi aşılamak, bir şeyleri öğrenme tutkularını arttırmak ve farklı kültürlere karşı saygı ve hoşgörü duymayı teşvik etmektir. Sitenin sunduğu çevrimiçi ücretsiz kitap okumak için "Kitabı Oku" bağlantısına tıklamak ise yeterli olacaktır.

Kaynak: WEBTEKNO


Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »