SUNUM ÖDEVİ, TOPRAK,ŞİMŞEK VE YILDIRIM OLAYI (ÖRNEK)



Toprak, şimşek, ve yıldırım olayını,hem konuyu,aynı zamanda örnek sunum ödevini de ortaya koymak istiyoruz. Sunum yaparken konuyu kısa, anlaşılır şekilde ,dinleyiciyi sıkmadan hazırlamak çok önemlidir.Sunum yaparken karşınızdaki kişinin uyuması hiç hoşunuza gitmez. Ekran görüntüsünü verdiğimizden de anlaşılacağı şekilde Ofis programından,  Microsoft powerpoint’i açıp başlık eklemek için tıklatın yazan kısma konu başlığını yazınız.Alt başlık eklemek için tıklatın yazan kısma konu ile ilgili fotoğraf yerleştirebilirsiniz.Üstteki fotoğrafta olduğu gibi yapınız.Bir sonraki slaytı girmek için sol üstteki yeni slayt'a tıklayın
Konu başlığı toprak, şimşek ve yıldırım olayını alt kısımlarını aktaralım. Bir sonraki sayfa anlatılacak  içerikleri sıralayalım.



•        Toprak Nedir
•        Toprak Oluşumu
•         Resim
•         Şimşek Nedir
•         Animasyon
•         Yıldırım Nedir

•         son

Toprak Nedir
. Toprak, insanların, bitki örtüsünün ve diğer canlıların beslenmesinde kaynakların temel deposudur. Öyle ki bir çok insan farkında değil ama bir gram toprağın içinde milyonlarca canlı bulunmaktadır. Ekosistem için hepsinin ayrı yeri bulunmaktadır.Toprağın verimli kısmı on cm’lik kısımda humus yer almaktadır.Sonuç olarak toprak bir karışımdır.Toprak nedir içeriklerde konu başlığıdır.Sol üstteki yeni slayt'a tıkla açılan sayfaya Kopyala yapıştır ile powerpointin sıradaki sayfasına atınız.Sayfadaki yazı sol taraftaki kutucuklarda görülecektir.
Toprak Oluşumu:                                                                                                                  . Bilim adamlarınca genel olarak kabul edilen teori Dünya Güneşten kopmuş bir ateşten kütle iken yörüngesinde zamanla soğumuştur. Üzeri zamanla kabuk bağlamış, kabuğun yapısında bulunan kayalar milyonlarca yıl boyunca etkilerle ufalanıp ayrışmıştır.Sonrasında içerisine organik maddelerin karışmasıyla toprak meydana gelmiştir. Bu ufalanmada fiziksel, kimyasal, biyolojik etkenler rol oynamıştır. Halen toprak oluşumu devam etmektedir. Çevremizde yeryüzü toprak bakımından aynı değildir. Bulunduğu yere göre farklılıklar gösterir.Toprağın ana maddesi kayalar olduğuna göre, toprağın cinsi kayaların yapısı ile direk alakalıdır. Fakat toprağın cinsini etkileyen iklim, canlılar, zamanın etkisi gibi faktörler kayanın yapısı kadar önemlidir.İçeriklerde görüleceği şekilde toprak oluşumunu bir kutucuğa kopyala yapıştır yapınız.


Şimşek Nedir?
. Şimşek, bulutta oluşan elektriğin diğer buluta veya  yere boşalırken kırık çizgi şeklinde oluşan geçici ışık kümesine şimşek denir.
Şimşek, oluşumunu kısaca anlatalım. Bulut kümesine yüklenen elektrik + veya  - olarak aşırı şekilde yüklendiğinde elektrik boşalması olur. Dünya genelinde saniyede 50-100 şimşek çakar.



Yıldırım Nedir?
. Yıldırım, gökyüzünden yeryüzüne elektrik boşalmasıdır. Gök  gürültüsü, şimşek, yıldırıma  eşlik eder.
Aslında bir nevi şimşek türü ama buluttan yeryüzüne inen elektrik boşalması olan yıldırım çok tehlikelidir. Kış ayları boyunca bir çok yere düşen yıldırımların bir özelliği pozitif yük taşır.

Konu başlıklarını tanımladık. Şimşek ve yıldırım yerleştirmesinde kopyala yapıştır kullanılır. Powerpoint’e sol üstteki yeni slayt'a tıklayıp  açılan sayfaya sırasına göre yerleştirmeyi yapıyoruz. Atacağınız görsellerle sunum ödevinizi tamamlayıp birazda ödevinizi renklendirebilirsiniz.Bazı bilgisayarı çok iyi bilen arkadaşlarımız, bu kadar teferruata girilmesine ne gerek var diyebilirler. Ama biz bu yazıyı bilmeyenler için yazdık.Ders başı yapıldı.Sunum ödevlerine hazırlık olsun. Bu yazıyı proje ödevine uyarlayabilirsiniz. Başka bir makalemizde proje ödevini nasıl yapacağımızı anlatacağız.
           
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »