DASK (Doğal Afetler Sigortaları Kurumu)

    Yazar: Özlem Polat




   DASK  (Doğal Afetler Sigortaları Kurumu)
 

17 Ağustos 1999 yılında ülkemiz depremin acı gerçeği ile yüzleşmek zorunda kalmıştır. Merkez üssü gölcük olan deprem gece saat 03:02’de 7,4 büyüklüğünde 45 saniye sürmüş. Ama o 45 saniyenin sonunda hiçbir şey eskisi gibi değildi. Birçok evler yıkılmış, dağılan aileler Allah tekrar bizlere, milletimize bu acıyı yaşatmasın. Bu deprem ülkemiz için bir milat olmuştur. Deprem ile ilgili eksiklerimizi o zaman fark ettik. Kentsel dönüşümün gerekliliği, AKUT gibi ekiplerin kurulması, DASK’ ın kurulması Marmara depreminden sonra olmuştur.”Bir musibet, bin nasihatten iyidir” Atasözü deprem sonrası yapılan faaliyetler birebir örtüşmektedir.

DASK’IN KURULMA AMACI

DASK’da 2000 yılında kurulmuş olup, açılımı Doğal Afet Sigortaları Kurumudur. Kurulma amacı ülkemizde zorunlu deprem sigortasının uygulama ve faaliyetlerini yönetmek, organize etmek için kurulmuştur. Deprem insanın çaresiz kaldığı, sonrasında üzüldüğü doğal bir afettir. 

Deprem bittiğinde hayat devam ediyor. Yani DASK’ın sloganını söyleyelim : “ Deprem geçecek, hayat devam edecek.”  Vatandaşın depremin acılarını yükünü paylaşmak için, azaltmak için Zorunlu deprem sigortasını yaygınlaştırmak için faaliyetlerini sürdürmektedir.

DASK BİR SOSYAL SORUMLULUKTUR

Ülkemiz deprem riskinin yüksek olduğu, tam deprem kuşağının üzerinde olan bir bölgededir. Depremin yıkıcı etkisi her şeyi etkilediği gibi ekonomiyi de çok etkiler. Zorunlu deprem sigortasının faydası nedir. DASK nedir? Ne işe yarar? diye aklımıza sorular gelebilir. Aslında DASK bir sosyal sorumluluk projesi için kurulmuş kurumdur. 

Zorunlu deprem sigortası kişilerin ev, mesken, işyerini güvence altına alırken, Sigortadan gelen para ile oluşturulan finansal havuz ülkemizin ekonomisine katkıda bulunur. Evimizi zorunlu deprem sigortası yaptırmak aslında bir vatandaşlık görevidir. Çünkü zorunlu deprem sigortası sayesinde kendimizi teminat altına alırken, oluşacak finansal havuzla ülkemizin ekonomisine de katkıda bulunalım.                    

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »