Yeşil çayın Faydaları Nelerdir?

   Yazar: Jülide Türkoğlu



 Yeşil çayın Faydaları Nelerdir? 

Çay dediğimizde ilk aklımıza gelen genelde her zaman siyah çaydır. Çayı geniş bir yelpazede değerlendirmek gerekiyor. Yeşil çay uzak doğu ülkelerinde kullanılmasına rağmen, son 20-25 yılda yapılan bilimsel çalışmalar popülaritesini artırmıştır. Yeşil çay nedir? faydaları nelerdir? Bu sorunun cevabını arayalım.Yeşil çay, siyah çayın işlenmemiş hali dersek kısaca anlaşılacaktır. 

Yeşil Çayın Hazırlanması

Yeşil çayı tüketirken daha önceki siyah çayın faydalarında bahsederken belirtmiştik. Dinimizde de bu böyle, aşırı tüketmek zararlıdır. Günde 2 fincandan fazla tüketmemek lazımdır. Çayın hazırlanması çok önemlidir. Bir bardak fincana bir çay kaşığı karşılık gelmektedir. Suyu kaynattıktan sonra kaynama bitiminde 2 bardak için 2 çay kaşığı yeşil çayı çaydanlığa atalım. Tabi kaynayan su 2 fincanlık olacak 5 dakika bekleyin. Süzgeç kullanarak fincana doldurup içebilirsiniz

 Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir?
                            
. Kansere iyi geldiği, güçlü antioksidanlar sayesinde serbest radikalleri temizlediğinden kanseri önleyici etkisi vardır. Beş yüz denek üzerinde yapılan çalışmalarda yeşil çay sayesinde ameliyat olmuş, hastalarda kanserin tekrarlama oranını düşürdüğü ortaya çıkmıştır.

.  Damar tıkanıklığını, LDL kolesterolün birikmesini, tromboz adıyla tabir edilen anormal kan pıhtılaşması nedeniyle oluşabilecek tıkanıklık riskini azaltır.

. Vücudumuzda hipertansiyonun ana sebeblerinden olan böbrekler tarafından salgılanan anjiyotensin dönüştürücü enzimi çay sayesinde hipertansiyon hafifletilebiliyor. Yeşil çay düzenli olarak kullanılırsa kalp krizi ve inme riskini azaltır.

.Yeşil çayın diş ve diş etine iyi geldiği yapılan çalışmalar bilimsel dergilerde yayınlanmıştır. Diş çürümesine neden olan bakterilerin azaldığı, diş etlerine iyi geldiği tespit edilmiştir.

Yeşil çay vücut çalışanların bulk döneminde ve zayıflamak isteyenlerinde yıldızıdır. Açlık hissini bastırır. Metabolizmada içeriğinde bulunan etkin maddeler yağı parçalar. Kilo vermek için tek başına yeterli değildir. Diğer faydalarında olduğu gibi yapılan spor sonunda kullanıldığında etkisini gösterir.  Bağışıklık sistemini de kuvvetlendirir. Daha bir sürü organımızın kansere yakalanma riskini en aza indirir.

Yeşil Çayın Yan Etkileri

Yukarıda daha önce bahsettiğimiz gibi aşırı kullanılırsa sinirlilik hali, uykusuzluk, kalp çarpıntısı, baş dönmesine sebep olur. Hatta kalp rahatsızlığı olan, yüksek tansiyon, karaciğer sorunları, mide ülseri, anemi, diyabet, anksiyete psikolojik rahatsızlığı olanlar kullanmasın. Yukarıda en önemli ayrıntı bu hastalıklara yakalanmadan önce kullanmak önemlidir. Yeşil çay bir ilaç değil, ama sağlıklı insanı hastalıklara karşı koruyan en güzel yardımcıdır.        

   
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »

2 yorum

yorum
Ebru
admin
25 Mayıs 2020 14:25 ×

Merhabalar,

Öncelikle Ramazan Bayramı’nızı kutluyorum ve bu bayramın hepimize sağlık, sıhhat ve mutluluk getirmesini diliyorum.
Sağlıklı beslenme ve düzenli spor yaparak bazı bitki ve meyve çaylarını içmek kilo vermeyi hızlandırıyor. Yeşil çay bence en etkilisi. Yağ yakımını hızlandırıyor, metabolizma hızını artırıyor ve ödemin vücuttan atılmasını sağlıyor. Zayıflamaya yardımcı olan çaylar hakkındaki yeni yazımı okumanız için sizinle de paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kilo-vermeye-yardimci-5-cay/

Güzel okumalar dilerim,
sağlıkla kalın.

Cevapla
avatar
hey bilir o
admin
28 Mayıs 2020 11:52 ×

Bende sizin de bayramınızı tebrik ediyorum. Güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Konu ile ilgili yazınızı en kısa zamanda okuyacağım. Mutlu ve sağlıklı günler diliyorum.

Cevapla
avatar