Boston Dynamics Yeni Robotu İp Atladı


Boston Dynamics'in yeni robotu ip atladı


Robotlarla ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Askeri alanda, endüstri alanında, havalimanlarında, sağlık alanında birçok yere fazlasıyla girdi. Robotlara yönelişte pandemininde etkisi çok büyük. En büyük robot üreticilerinden birisi de Boston Dynamics’in meşhur robotu ‘spotmini’ marifetleriyle kendisinden sık sık söz ettiriyor. Spotmini bu kez, ip atladığı video ile gündeme geldi. ABD'li dünyanın en büyük robot üreticisi Boston Dynamics, gözde robotu Spotmini'nin yeni marifetlerini tanıttı.


Arama kurtarma çalışmaları ve beden gücü gerektiren işlerde kullanılması planlanan Spotmini, başka alanlarda da yetenekli.


Paylaşılan video ile Boston Dynamics meşhur robotu ‘spotmini’ yetenek ve kabiliyetlerini bir bir sergiledi. Spotmini, kapıları açıyor, yük taşıyor, fidan dikiyor hatta yazı bile yazıyor. Çevreci olarak çöpleri topluyor. Evde ortalığa atılmış eşyaları topluyor. Vana açıp kapatıyor. Spotmini’nin en dikkat çekici görüntüsü ise ip atladığı video oldu. İki spotmini robot ipi çevirirken, başka bir spotmini ip atlıyor. İlginç olan ise bir kere bile hata yapmadı.

Kaynak: TRT Haber    


Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »