Rüzgar enerjisinde mini YEKA yarışması yıl sonunda yapılacak


Rüzgar enerjisinde mini YEKA yarışması yıl sonunda yapılacak 

Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları yarışmalarının yenileri için hazırlıklar sürüyor. 2 bin megavatlık rüzgar enerji santralleri yarışmasının salgın nedeniyle yıl sonunda yapılması planlanıyor.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Dünya'da Yeni Ekonomik Düzen, İklim Krizi ve Yenilenebilir Enerjinin Önemi" başlıklı zirveye video konferans yöntemiyle katıldı.

Dönmez, koronavirüs salgını sürecinde dahi elektrik üretiminde payı artmaya devam eden kaynağın yenilenebilir enerji olduğunu söyledi.

Küresel piyasalarda yenilenebilir enerjiye son 10 yılda yaklaşık 2 trilyon doların üzerinde yatırım yapıldığına dikkat çeken Dönmez, önümüzdeki 5 yılda da bu rakamın 1,3 trilyon dolara ulaşmasının öngörüldüğünü vurguladı.

Mini YEKA yarışmaları 

 

Bu arada, toplam bin megavatlık Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışmalarının 19'u tamamlandı.

Yarışmada şu ana kadar 9 ilde 260 megavatlık kapasite tahsisi gerçekleştiğini anlatan Dönmez, 19 yarışmanın sonunda ortalama fiyatın kilovatsaat başına 22,7 kuruş olduğunu aktardı. 

Dönmez, yarışmalara 29 Nisan'da başlayan kısıtlamalar nedeniyle ara verildiğini belirterek, "Normalleşme döneminin başlamasıyla birlikte geriye kalan yarışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayacağız. Kara alanları için yeni YEKA RES (Rüzgar Enerji Santralleri) yarışmalarımız için de hazırlıklarımız devam ediyor. Toplam 2 bin megavatlık bir yarışma olacak. Bu yıl içinde, son çeyrekte yarışmalarımızı yapmayı planlıyoruz. Şu an 47 şehrimiz için taslak çalışmalar devam ediyor" dedi.

Kaynak: AA, TRT Haber


Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »