Siber Güvenlik Zirvesi başlıyor

 


Siber Güvenlik Zirvesi başlıyor

Yerli ve milli imkanlarla üretilen siber güvenlik ürünleri ve hizmetleri, Milli Siber Güvenlik Zirvesi ve Siber Güvenlik Sanal Fuarında katılımcıların beğenisine sunulacak. Bu günlerde konuşulan “Siber Pandemic” dünyadaki dijital sistemdeki siber tehlikeye karşı milli siber güvenlik ürünlerinin ne kadar önemli olduğu anlaşılıyor. Sahada yapılan silah, top tüfek ve bir füze kadar siber ordularında kurulması gerekiyor. Günümüzde ülkelerin birbirlerinin verilerini çalmakla suçlaması boşuna değil. Bu açıdan bakıldığında pazartesi başlayacak olan Siber Güvenlik zirvesi önem arz ediyor.   


Milli Siber Güvenlik Zirvesi, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının destekleriyle yapılacak.



 

Panellerde kamu, özel sektör ve akademi dünyası bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın da katılacağı açılış Pazartesi günü Beştepe'de yapılacak.

100'e yakın firmanın katılacağı zirvede, sanal fuar da yapılacak. Türk yazılımcılar tarafından geliştirilen 3 boyutlu fuarda, katılımcılar şirketlere ait stantlarda gezebilecek.

Fuarda siber güvenlik alanındaki yerli ve milli yazılımlar da olacak. Siber güvenlik ürünleri ve hizmetleri, fuarda katılımcıların beğenisine sunulacak.

Zirve kapsamında farklı platformlarda gerçekleştirilecek 60’ın üzerinde etkinlikte kamu ve özel sektör temsilcileri de ağırlanacak, siber güvenlik üzerine söyleşiler gerçekleştirilecek.

25 Aralık'a kadar sürecek Siber Güvenlik Zirvesinin etkinliklerine Siber Güvenlik Haftası (siberguvenlikhaftasi.com) adresinden ulaşılabilecek.

Kaynak: TRT Haber


Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »