Video Kasetler (VHS-Beta-v8) Bilgisayara Nasıl Aktarılır?

         Yazar: ibrahim ÖZTÜRK





Kasetlerin bilgisayar aktarımı
Teknolojide de zaman, zaman rüzgar gibi geçti dedikleri ifade ile herkes video cihazı aldığı dönem analog kameralarla biriktirilen anılar, teknolojideki dijital devrimle güme gidecek. Herkesin evinde bulundurduğu Vhs,Beta, V8 kasetlerdeki, video kayıtlarını bilgisayara , dijital ortama nasıl atacağız.. Bu sorun artık Aver Media DVD EZMaker 7 converter cihazı ile çözülmüştür. Analog ortamda çekilen video kayıtları bu cihaz artık kolay olacaktır. 


Analogdan dijitale çevrilmesi

Analog kameradan bilgisayara hemde kaliteli bir görüntü elde edilebilmektedir. Bu işi kaliteli olarak çözen tam adını kısaltarak söylediğimiz Ezmaker 7 kendisi küçük ama yaptığı iş büyük, taşıması kolay çünkü cepte bile taşınabiliyor.

EzMaker’in görevleri

EZMaker 7 “ Captur Card “  özellik olarak analog sinyalleri yakalamasıdır. Algıladığı sinyalleri bilgisayarda oynatma, seyretme ve kayıt imkanı sağlamaktadır. VHS-8mm –Hi8 ‘e  yapılan analog kayıtları dijital kayıta dönüştürme imkanı sağlamaktadır. Yani bilgisayara kayıt yapılabilir.Dvd, Cd, harici harddisk’e flash diske kayıt yapılabilir.

  

Cihazımızın bir ucunda giriş yapmak için usb, diğer ucunda video kameraya giriş yapacağımız görüntü ve ses kabloları bulunmaktadır.Windows’un işletim sistemine uyumludur.Belkide çocukluğumuzun kayıtları olan bu kasetler bizim için hazine değerinde çünkü anılarımızı saklamaktadır. Anılarımızı birkaç kayıt ile güven altına almak en iyi seçenek olacaktır.Anılarınız solmadan dijitalleştirin.
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »