Kurtlar Vadisi Vatan Filmi Analiz-Eleştiri-Yorum

 Yazar:Kemal Güneş



Yönetmen:    Serdar Akar

Senarist      :  Necati Şaşmaz

Oyuncular  : Necati Şaşmaz, Sinem Uslu, Cahit Kayaoğlu, Erhan Ufak

Kurtlar vadisi hayatımıza dizi olarak girmiş, büyük bir kitle tarafından izlenmiş, halen izlenmektedir. Diziden sonra Pana film yaptığı Kurtlar vadisi Irak, Kurtlar vadisi Filistin ile de ses getirmiştir. Kurtlar Vadisi Irak ile Amerika’nın Irakta yaptıkları milli gururumuzda büyük yara açan çuval olayını işlediler. Kurtlar Vadisi Filistin ile İsrail zulmü anlatılmıştır. Bazı ülkelerde izlenme yasağı getirilmiştir. Ne yazık ki ülkemizde sinema sektörü milli olamamıştır. Hollywood'un bu konudaki yaptığı, gerçeği yansıtmayan sırf algı için çekilen filmlerdeki başarısını düşünürsek, biz niye yapmıyoruz diye düşünmeden edemiyoruz. Ama biz ülke olarak milli olmayı, Kurtlar Vadisi serisi filmlerle az da olsa gidermeye çalıştık.

Filmin analizi

Gelelim vizyondaki filmimiz Kurtlar Vadisi Vatana, 15 Temmuz hain darbe girişimini değişik açıdan iç ve dış düşmanlar yönünden ele almış. Kuzey Irakta operasyon yapmakta olan Polat Alemdar ve ekibinin ellerine geçen haritada özel harekat merkezlerinin yerinin işaretlendiğini görürler. Hatta stratejik yerler ve askeri birliklerin yerleri de işaretlenmiştir. Haritada öyle bir yer işaretlenmiş darbeden gelecek haberi bekleyen azılı bir düşman Yalavuz. Koca bir ordu ile sınırda beklemektedir. Serdar Akar yönetmenliğini konuşturmuş.

SONUÇ

Filmin efektleri ve savaş sahneleri çok güzel olmuş. 15 Temmuz’u hatırlatması ve vatan sevgisinin işlenmesi hoş olmuş. Filmi severek, beğenerek seyrettim. Filmi merak edenlere tavsiyem, mutlaka gitsinler. Konusuyla, aksiyon sahneleriyle,  görsel efektleri ile seyretmenizi tavsiye ederim.      

  
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »