Parfüm Seçimi Neden Önemlidir?

    Yazar: Yıldız Eryıldız



Bulunduğumuz ortam, günlük hayatımızdaki iş temposu mutlaka parfüm kullanımını zorunlu kılmaktadır. Parfümü rast gele, gelişi güzel ya da bu koku benim hoşuma gidiyor diye seçebilir miyiz? Parfüm Seçimi Neden Önemlidir? Bu soruların cevabını arayacağız. Parfüm seçerken bazı faktörleri hatırlayalım. Parfüm seçiminde ten uyumu, gece, gündüz durumu, giyim tarzı belirleyici faktörlerdir.
 Parfüm seçilirken hangi kokular kullanılır. Kullanılacak kokuları etki durumu ve koku durumuna göre dört ana gruba ayırabiliriz. Çiçek kokuları, meyvemsi, oryantal , baharatlı kokular olarak sınıflandıralım. Grupları sırayla inceleyelim.

Çiçek kokulu

Günlük kullanımda ve mevsim olarak yaz aylarında kullanımı daha uygundur. Çiçek kokulu parfümlerde en çok tercih edilenler, limon çiçeği, zambak, orkide, yasemin kullanacağımız seçenekler olacaktır. Aktif iş hayatında çalışanların abartılı, ağır kokulu parfüm yerine özellikle kadınların çiçek kokulu parfümleri tercih etmelidir. Çiçek kokulu parfümler romantik kişilikleri ve ten uyumu olarak açık tenlilere ve sarışın olanlara uygundur.

Oryantal kokulu

Misk, amber, zencefil, reçine, vanilya ve benzeri kokular daha çok aileye hitap eder. Ten uyumu olarak kumral ve esmerlere mevsimsel düşünürsek de kış aylarında daha iyi gider. Misk, amber, diğer kokular muhafazakar kesiminde tercih ettiği kokulardır. Aynı zamanda kışkırtıcı yönünden de bahsetmeden geçemeyeceğim. Bu parfümü kullananlar karizmatik ve etkileyici kişiliklerdir.

Baharat kokulu

İş dünyasında erkeklerin daha çok kullandığı kokulardır. Çünkü takım elbise giydiklerinden parfümü kullanabilecekleri sadece boyun bölgesidir. Kullanım alanı az olduğundan gün boyu etkisi kalacak bir koku seçimi yapma zorunluluğu vardır. Sportif kişiliklerinde kullandığı ayrıca esmer tenlilere uyum gösteren odunsu, sandal ağacı, karanfil, biberiye benzeri çeşitleri olan baharatlı kokulu parfümlerdir. Mevsimsel olarak kış aylarında kullanımı uygundur.

Meyve kokulu

Meyve kokulu parfümler dediğimizde ilk aklımıza gelenler şeftali, limon, portakal, mandalina ve diğerleridir. Meyve kokulu parfümler hafif olduğundan yaz aylarında da rahat kullanılır. Günlük kullanım içinde müsaittir. Meyve kokulu parfümleri seçenler daha çok kişilik olarak hareketli ve canlıdırlar. Aktif iş hayatında hafif olması sebebiyle kadınların kullanabileceği parfümler ayrıca sarışın ve açık tenliler içinde uygundur.

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »