Dangal Filmi Analiz-Eleştiri-Yorum

 Yazar: Kemal Güneş



Yönetmen : Nitesh Tiwari
Oyuncular : Aamir Khan, Sakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh, Sanya Malhotra,
Ülke            : Hindistan

Konusu gerçek bir hayat hikayesinden alınmış bir filmdir. Aamir khan filmleri her zaman ilgimi çekmiştir. Üç idiot, Tar zamaen par, Ghajini, Fana soluksuz seyrettiğim Aamir Khan filmlerine örnektir. Bu yüzden Dangal filmini daha seyretmeden pozitif bir yaklaşıma sahiptim. Seyredince yanılmadığımı anladım. 
  
Mahavir Singh Phogat’ın gerçek hayat hikayesi beyazperdeye aktarılmış. Mavahir’in erkek çocuk beklentisi bir türlü gerçekleşmemiştir. Onun vatanına olan sevgisi madalya kazandırma isteği kızlarını güreşçi olarak yetiştirmesi, hatta birazda zorla, cebren bunu yapması,geleneklerden gelen sıkıntılar çok güzel anlatılmış. 

Amir Khan’ın kendine ait özgünlüğü filme ayrı değer katmış. Kızları güreşmemek için direnmeleri, arkadaşlarının erken yaşta evlendirilmesi, babalarının onlara verdiği değeri göstermesi bakımından güreşmeye karar verirler.Hindistan tarihinde ilk defa olimpiyat şampiyonluğuna bir kızın yürüme hikayesini görüyoruz.
  
Nihayetinde Bollywood yapımı olan Dangal filmi biyografik spor öyküleri arasında yapılmış en güzel yapıtlardan biri diyebilirim.Seyretmeyenlere önerebileceğim bir filmdir. Filmde ilginç bir durumda var. Aamir khan’ın altı aydaki müthiş değişiminin hikayesini perde arkasında seyrettim. Filmde sizde göreceksiniz. Mavahirin yaşlılığını canlandırmak için kilo almış. Film deyip geçmeyin. Bir film için yapılan fedakarlıkları görüyoruz. Kilo vermek isteyenler için örnek bir çalışma olmuş. Dangal filmini merak edenlere seyretmelerini tavsiye ediyoruz.   



      
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »