KADES 3 milyon kullanıcıyı aştı



KADES, 3 milyon kullanıcıyı aştı

Toplumda her gün kadın cinayetleri ve kadına şiddet haberleri sosyal medyada çıkıyor. Tüm tepkilere rağmen önlenemeyen toplumun en büyük sorunu haline gelen bu konuda yapılan çalışmalardan birisi KADES. Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede birçok kadının imdat çağrısı olan uygulama KADES (Kadın Acil Destek İhbar Sistemi) 3 milyon kullanıcıyı aştı.

 

Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanabilmektedir.


 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede, etkinliğiyle birçok kadının imdat çağrısı olan, kadınlara özel mobil uygulama KADES'in 3 milyon kullanıcıyı aştığını açıkladı.

Uygulama üzerinden 268 bin 437 ihbarda bulunuldu.

Kaynak TRT Haber


Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »