Yerli Yüzey Dezenfektasyonu BORTAM Seri üretime Geçti




Yerli Yüzey Dezenfektasyonu BORTAM Seri üretime Geçti


Türkiye, önemli miktarda bor rezervine sahip ve bor madenini artık bazı sektörlerde aktif olarak kullanmaya başladı. Bor madeninin kullandığı bu sektörlerden birisi de temizlik ürünleri. Zaten bir süredir kullanılmakta olan bor katkılı deterjanlara ek olarak, koronavirüsün pandemi ilan edilmesinden sonra bor katkılı el dezenfektanları da üretildi. Yapılan son açıklamalardan sonra bor katkılı yeni bir temizlik ürününün daha yolda olduğu anlaşıldı. 


Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yapılan açıklamada, bor katkılı yüzey dezenfektanı “BORTAM”ın seri üretimine başlandığı duyuruldu. Ürünün Ar-Ge çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Bakan Dönmez, “BORTAM”ın kısa bir süre içerisinde vatandaşlarla buluşacağını açıkladı. Dönmez’in açıklamalarına göre BORTAM, aerosol formda üretilecek. Ortamdaki virüs ve bakterileri yok edecek etkiye sahip olan BORTAM, insan sağlığına da zararlı katkılar içermeyecek. 


Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Dönmez, BORTAM’ın kalabalık ortamlarda, toplu taşıma araçlarında, evlerde, okullarda ve iş yerlerinde rahatlıkla kullanılabileceğini ifade etti. Yapılan açıklamalara göre BORTAM, bor katkılı ürünlerin en yenisi olmayacak. Bakan Dönmez, yıl sonuna dek bor katkılı daha farklı ürünlerin de tüketicilerle buluşacağını ifade ediyor. Bu ürünlerin mutfak temizliği için kullanılabileceğini ifade eden Dönmez, bu ürünlerin ihracat kapsamında diğer ülkelere de satılacağını söylüyor. 

Kaynak: WEBTEKNO, https://www.star.com.tr/ekonomi/bakan-donmezden-mujde-bortamin-seri-uretimine-baslandi-haber-1564171/       



Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »