Yunus Emre Enstitüsü Dünyaya Türkçe Öğretiyor




Yunus Emre Enstitüsü Dünyaya Türkçe Öğretiyor


Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle dünya genelinde kültür faaliyetlerine dijital ortamda devam eden Yunus Emre Enstitüsü (YEE) dünyaya Türkçe öğretiyor. Dünyanın farklı coğrafyalarında internet üzerinde, Ürdün’den Ukrayna’ya, Katar’dan İngiltere’ye, Kazakistan’dan Polonya’ya, Romanya’dan Tunus’a dünyanın birçok ülkesinde Türkçe derslerine devam eden Yunus Emre Enstitüsü Melbourne Müdürü Yasemin Temalat, Avustralyalı ve Yeni Zelandalılar için de Türkçe derslerinin başlatılacağını ifade etti. Anadolu Ajansının haberine göre verilen bilgiler: 


 Enstitünün, Melbourne merkezli Avustralya genelinde faaliyetlerine başladığını hatırlatan Temelat, Türkiye ve Avustralya arasındaki mevcut dostluk ilişkilerini, kültür, sanat, tarih ve dil eğitimi alanlarındaki faaliyetlerle desteklemeyi hedeflediğini söyledi.


Avustralya'nın çok kültürlülük yapısı içinde yaşayan farklı etnik kökenlere mensup toplumlardan ve Avustralyalı Türklerden gelen yoğun talepler dikkate alındığında YEE'nin yapacağı etkinliklerin önemli bir boşluğu dolduracağını dile getiren Temelat, "Avustralyalılardan ve Türk kökenli toplum bireylerinden gelen yoğun ilgi üzerine Türkçe dil kursları başlıyor. Dijital platform üzerinden gerçekleşecek Türkçe öğretim faaliyetine Avustralya'nın tüm eyaletlerinden ve Yeni Zelanda’dan da katılım öngörülüyor." ifadelerini kullandı.


Temelat, YEE'nin uzman öğretmenleri tarafından ücretsiz verilecek derslerden yararlanmak isteyenlerin Melbourne Yunus Emre Enstitüsünün, "melbourne@yee.org.tr" elektronik posta adresinden bilgi alabileceklerini aktardı. Kurslar haftada 6 saat olup toplam kurs süresi 36 saatten oluşacak. Zenginleştirilmiş dijital ders kitaplarıyla gerçekleştirilecek kursları başarıyla tamamlayanlara A.1. 1 Türkçe Dil Sertifikası verilecek


Kaynak: AA, TRT Haber     
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »