Yerli Elektrikli İş Makinesinin Tanıtımı Yapıldı



Yerli Elektrikli İş MakinesininTanıtımı Yapıldı
Günümüzde artık tüm taşıtlarda başlayan değişim elektrikli traktör, tren, otomobil derken son olarak bu gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yerli iş makinesi görücüye çıktı. Tanıtımı yapılan yeni elektrikli araç, dünyanın ilk lastik tekerlekli ekskavatörü oldu. Bir dizi programa katılmak için Kocaeli’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezinin açılış töreni öncesinde TÜBİTAK desteği ile üretilen yüzde yüz yerli dünyanın ilk lastik tekerlekli 7 ton kapasiteli elektrikli iş makinesinin testini bizzat kendisi yaptı. 

Tamamen yerli imkanlarla üretilen elektrikli ekskavatörü inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, incelemesinin ardından iş makinesinin testini yaptıktan sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamada: “Satışları hızlandırmamız lazım. Gerek içeride gerek dışarıda bundan sonra bu işin pazarlamasına varım” ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik eden firma yetkilisi Hakan Telışık, ekskavalatör hakkında bilgi verdi: ” 7 ton ağırlığında. Yaklaşık 600 kilo civarında pil paketi var. Yerli olarak geliştirdik. Antalya’da uzman yerli bir firma tercih ettik. Pil paketi yüksek voltaj ile çalışıyor. Makinenin çalışmasını sağlayan tüm yazılımlar yerli. 2016 yılında bu projeye başladık. 2018 yılına geldiğimizde dünyanın başka bir yere gittiğini gördük. Makineyi dizelden elektriğe çevirmeye karar verdik. İki tane uluslar arası tasarım ödülü kazandı. 8 saat tam şarjda kullanılabiliyor. 3,5 saatte normal, 1,5 saatte hızlı şarjda şarj edilebilecek. Şehir içindeki hızı 30 kilometre” dedi. Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi iş makinelerinde de devam ediyor.
Kaynak: WEBTEKNO,  https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-haberler-turkiye-icin-tarihi-gun-acilisini-cumhurbaskani-erdogan-yapacak-41583162            

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »