Yerli Sosyal Medya Platformu: YAZBEE




Yerli Sosyal Medya Platformu: YAZBEE


Türk girişimci ve mühendislerin geliştirdiği ve kullanıma girmesiyle 1,5 ayda 200 bin kullanıcıya ulaşan yerli sosyal medya platformu “Yazbee”  2020 yılında 20 milyon kullanıcıya ulaşmayı amaçlıyor. Anlaşılan yerli “Yazbee” hedef büyüttü. Türk mühendislerin geliştirdiği uygulamanın “Yeni nesil sosyal medya platformu sen yaz diye” sloganıyla ortaya çıkan “Yazbee”, konu ayrıştırma ve kişiselleştirme özelliğiyle global sosyal medya uygulamalarında farklı kılıyor. Kullanıcılarına yeni bir sosyal medya deneyimi sunan platform, yoğun olarak kullanılan instagram ve Twitter’daki özellikler harmanlayarak hepsi bir platformda kullanma imkanı sağlıyor. 


Popüler sosyal medya platformlarının karışımı deyim yerindeyse harmanlanmasıyla oluşturulan ve farkındalığı olan yerli sosyal medya platformunun 1,5 ayda 200 bin kullanıcıyı yakalaması global olması için 20 milyon kullanıcıyı hedeflemesine yol açmıştır. Türkiye’de 50 milyon sosyal medya kullanıcısı içinde kullanıcı sayısı ve aktiflik açısından “Yazbee”nin ilk 10’da olduğunu söyleyen “Yazbee” kurucu Başkanı Arif Ünver,” Bir buçuk ay önce de kullanıma açtık. 200 bine yakın aktif kullanıcımız oldu. Bu çok ciddi bir rakam. Zaten hedefimiz bu yılın sonunda bir milyonun üstü. 2020 sununda 20 milyonun üzeri hedefimiz var” diye anlattı. 




Yerli ve milli sosyal medya platformu “Yazbee” üç buçuk yıllık bir çalışmadan sonra kullanıma sunuldu, bir buçuk ay önce başlayan uygulama beş yüzden fazla kişiye de istihdam sağlamış bulunmaktadır. İngilizce kullanımı da destekleyen, 50 milyon kullanıcıya kadar alt yapısı uygun olan “Yazbee” birçok özelliğiyle özgüven kayıplarının da önüne geçiyor. Kullanıcı isterse paylaşımını yoruma kapatabiliyor, sadece isterse beğenenleri görüp beğenmeyenleri görmüyor. “Yazbee” sunucusunun alt yapısı Turkcell tarafından desteklenmektedir. Şuan kullanımda olan sosyal medya platformları içinde robot hesapların neredeyse hiç yok denecek kadar az olduğu bir uygulama. Takipçi sayınız gerçeği yansıtmaktadır. “Yazbee” kullanıcıları arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da bulunmaktadır. “Yazbee” uygulamasını AppStore ve Google Play’den indirebilirsiniz. 


Kaynak: Türkiye Gazetesi           
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »