Türk Mühendislerden Yerli Performans Yazılımı




Türk Mühendislerden Yerli Performans Yazılımı

Geleceğin mesleklerinden yazılım geliştiriciler ile ilgili yapılan bir araştırmada Türkiye, 140 bin yazılımcısıyla Avrupa’da 12’inci sırada. Bu açığı kapatmak için yazılım okulları, 1 milyon yazılımcı projesiyle harekete geçildi. Bunun yanında Türk mühendisler bilişim ve yazılımda her gün yeni bir yerli projeye imza atıyor. Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi çatısı altında faaliyet gösteren 4 mühendis, çevrim içi iş değerlendirme ve ücret yönetimi, performans ölçümünü pratik hale getiren bir yazılım geliştirdi. İşverenler, genel müdürler, insan kaynakları yöneticileri bu yazılımı kullanarak, çalışanların performansını ölçebilecek. 


Yerli ve milli performans yazılımıyla, şirket çalışanları; bilgi ve beceri, sorumluluk, çaba ve iş koşulları açısından değerlendirilecek. Yazılım firmasının kurucusu Sedat Yazıcı, yazılımla ilgili şunları anlattı: “İçerisinde performans yönetimi var, yetkinlik yönetimi var. İş analizi, iş tanımları, eğitim yönetimi var, işe alım var, özlük var. Proje yönetimi, vardiya takibi, tutanak takipleri, etkinlik takipleri, puantaj sistemi var” dedi. 




Performans yazılımının amacı, çalışanların performansına göre kariyer gelişimine ve unvanların ücret limitine karar verilmesini sağlamak. Yazıcı, “En önemlisi bir değerleme komitesi kuruluyor. Katılımcı ve yöntem analitik olarak değerlendiriyor. Kişilerin hak ettiği kadar ücret aldığından emin olduğu zaman motivasyon yükseliyor” dedi. Türkiye’de yaklaşık 2 bin işletme, yabancı danışmanlık firmalarından bu hizmeti alıyor. Yerli ve milli yazılımı geliştiren mühendislerin hedefi, iç pazarda tanınmanın ötesinde ürünlerini 20 ülkeye ihraç etmek. Yabancı danışmanlık firmalarının yaptığı bu hizmetin yerine, yerli ve milli performans yazılımı çözüm olacak gibi görünüyor. 


Kaynak: TRT Haber                         

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »