PUBG’deki Skandal Put Ayini Oyundan Kaldırıldı




PUBG’deki Skandal Put Ayini Oyundan Kaldırıldı


Dünya çapında milyonlarca kişi tarafından oynanan PUBG oyunu, kısa süre içinde puta tapınma ayini görevi nedeniyle büyük tepkiler almıştı. Yeni güncellemeyle gelen Gizemli Orman kısmı ve putperest ayinine benzeyen özellik Twitter’da #pubgoynamaoynattırma tagıyla gündem oldu. Ülkemiz ve Müslüman ülkelerdeki oyuncuların tepkisi üzerine Çin merkezli yapımcı firma konu hakkında açıklama yaparak bu özelliği kaldırdığını açıkladı. 


Gizemli Orman adlı harita ile budist öğretileri Türkçe olarak oyuna koymak ve puta tapan, puta tapınma ritüelini yeni sürüme ekleyerek alınan puan ve silah insanın aklına “dijital oyunlarla gelen tehlike: kültür emperyalizmini” getiriyor. Özellikle Türkiye, Endonezya, Malezya gibi Müslüman ülkelerde büyük oyuncu kitlesi oyunu cihazlarından sildi. Yapımcı firma Tencent, sosyal medyadaki tepkiler üzerine açıklama yaptı. Çinli firma oyuncuların değer ve geleneklerine saygılı olduklarını belirterek totem, tapınma ritüelini kaldırdığını özür dileyerek duyurdu. İlk etapta Müslüman ülkelerden kaldırıldığı düşünülse de global olarak orman modu içerisinde totem bileşeni kaldırılmış durumda.


 Masum gibi görünen oyunların içine gizlenen subliminal mesajları göz ardı etmemek gerektiği anlaşılıyor. Gençlik ve spor bakanlığına gelen ihbar ve şikayetler ile tespit edilen bazı oyunlarda İslamofobik unsurlar ve ögeler kayıt altına alınmıştır. Dünyada kayıp olaylarının artması üzerine nedeni araştırıldığında 48 Hour Challenge isimli oyunun sebep olduğu ortaya çıkmıştır. Guitar Hero 3, Devil May Cry 3, Call of Duty Modern Warfare 2, gibi oyunlarda Gençlik ve Spor Bakanlığına gelen ihbar ve şikayetlerde İslamofobik unsurlar tespit edilmiştir. Oyun deyip geçmeyin, biz kendi kültürümüzle ilgili online oyun yapmazsak, böyle şeyleri islamofobik, subliminal mesajları çok göreceğiz. http://oyunlardaislamofobi.com/ Oynadığınız oyunlarda islamofobik unsurlar tespit ederseniz bu linke bildirin. 


İlgili yazı: https://heybiliro.blogspot.com/2018/01/dijital-oyunlarla-gelen-tehlike-kultur.html


Kaynak: Haber7, http://oyunlardaislamofobi.com/
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »