Üç Boyutlu Baskı Yöntemiyle Üretilen Bitkisel Et Tanıtıldı




Üç Boyutlu Baskı Yöntemiyle Üretilen Bitkisel Et Tanıtıldı


Gıda üzerine çalışmalar yapan Redefine Meat isimli şirket tarafından hayvansal besinler kullanılmadan üç boyutlu baskı yöntemiyle üretilen ve bitkisel besinlerin kullanıldığı etin, tanıtımı yapıldı. Redefine Meat şirketinin ürettiği “Alt-steak” ismini verdiği et, içerik olarak tamamen bitkisel besinlerden oluşurken, görünümüyle de üç boyutlu baskı yöntemi ile üretimi dikkat çekti. “Alt- Steak” isimli bitkisel et, şirketin bu alanda yaptığı çalışmalarda, ilk bitkisel besinlerin kullanıldığı 3D basılan ürünü oldu. Etin yerini alması düşünülen bu yeni ürün, 2018 yılında bir girişim olarak ortaya çıkan şirketin patent başvurusunu yaptığı kendi özel teknolojisiyle üretildi. 


Şirketin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 3 boyutlu baskı yöntemiyle üretilen “Alt-Steak”, bu yıl bitmeden seçili lüks restoranların menüsündeki yerini alacak. Ürünü daha uygun yerlerde denemek isteyenlerse biraz daha beklemek zorunda kalacak. Şirkete göre “Alt- Steak”, 2021 yılından itibaren çoğu yerde karşımıza çıkacak. Redefine Meat’in CEO’su ve ortağı Eschar Ben- Shitrit, ürünlerinin nasıl geliştirildiği konusunda bazı açıklamalarda bulundu. Eschar, Premium bir etin tadını ve hissini taklit edebilmek için dışarıdan yardım aldıklarını söyledi. Şirketin yardım aldığı insanlar arasında kasaplar, şefler ve gıda teknolojistleri de bulunuyordu. 




Redefine Meat, aldığı yardımlarla 70’ten fazla tat parametresini dijital olarak haritalandırdı ve bunu 3 boyutlu baskı yöntemiyle üretilen ete işledi. Şirketin ete işlediği parametreler arasında etin dokusu, yağ dağılımı, ağızdaki hissi ve ne kadar sulu olduğu gibi faktörler de bulunuyordu. Peki şirket neden böyle bir ürün geliştirdi? Günümüzde birçok insanın vejeteryan olmasına neden olan etik sebeplerin yanı sıra Redefine Meat, bu yöntemin daha verimli ve sürdürülebilir olduğuna inandığını açıkladı. Şirket, ürünlerinin normal et üretimine göre %95 daha sürdürülebilir olduğunu belirtti. Dijital dönemde insana çip takılması gündem de iken stratejist Abdullah Çiftçi, et tüketiminin de bir virüs ile durdurulacağını, insanın kontrol edilmesine yardımcı olacak proteinlerin verileceğini söylemesi yeni döneme hazırlık düşüncesini de akla getiriyor. 


Kaynak: WEBTEKNO,  https://3dprintingindustry.com/news/redefine-meat-unveils-its-first-3d-printed-vegan-steak-product-alt-steak-173040/                
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »