Ömrü Uzatılan İlk F-16, Hava Kuvvetlerine Teslim Edildi




Ömrü Uzatılan İlk F-16, Hava Kuvvetlerine Teslim Edildi


Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan F-16 yapısal iyileştirme projesi kapsamında ilk F-16 Blok-30 uçağının yapısal iyileştirmesi tamamlandı. Savunma Sanayii Başkanlığı Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından yapılan iyileştirmeler kapsamında F-16’nın gerekli görülen yerlerinde tamir ve değişim ile gövde üzerinde güçlendirme uygulamasına gidildi. 




İlk İyileştirme İlk Teslimat


Kabul test ve muayene faaliyetleri sonrası Hava Kuvvetleri Komutanlığı pilotları tarafından son test uçuşu yapılarak, ilk F-16 Blok-30 uçağının kabul işlemi gerçekleştirildi. Böylece, F-16 yapısal iyileştirme faaliyetlerinde önemli bir kilometre taşı tamamlandı. 




Yapısal Ömrü 8 Bin Saatten 12 Bin Saate Çıkarılıyor


F-16 Yapısal İyileştirme Projesi ile Hava Kuvvetlerinin ana vurucu unsuru olan F-16 uçaklarının yapısal ömrünün 8 bin saatten 12 bin saate çıkarılması hedefleniyor. Proje kapsamında 35 adet F-16 Blok uçağının yapısal iyileştirilmesi planlanıyor. En azından Milli Muharip Uçağı gökyüzünde yerini alana kadar bu proje çok yerinde bir uygulama olarak görünüyor.




Kaynak: AA, TRT Haber         
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »