Koronavirüs Testi İçin Temassız Robot




Koronavirüs Testi İçin Temassız Robot


Yeni tip koronavirüs COVİD-19 pandemisinden sonra bu virüs sebebiyle Güney Kore’de yaklaşık 300’ün üzerinde ölüm gerçekleşirken, sağlık çalışanlarını koruma adına uzaktan komuta edilebilen bir test robotu geliştirildi. Söz konusu robot kullandığı uzun çubuklar aracılığıyla burun ve ağızdan örnekler alıyor, sağlık personeli bir joystick yardımıyla uzaktan komuta ile kontrol işlemini gerçekleştiriyor. COVİD-19 salgınıyla beraber bilim insanları konuşan akıllı maskeden, dezenfektasyon işlemi yapan robotlara kadar her gün yeni bir buluş geliştirdiler. Bu alanda test için temassız robot geliştirme işlemi haberi, sağlık çalışanlarını korumak amaçlı olarak Güney Koreli bilim insanlarından geldi.



Yeni test makinesinde hastaların işlemi rahat bir şekilde tamamlanmasını sağlayan baş sabitleyici ile sağlık çalışanlarının süreci takip etmesi için bir joystick ve ekran bulunduğu belirtildi. Kore Makine ve Materyal Enstitüsü tarafından geliştirilen robotun sosyal mesafeyi korumaya yardımcı olarak, hastanın odada başka birinin yardımına ihtiyacı olmadan kolayca işlemlerini tamamlamasını sağlayacak.


Konuyla ilgili açıklama yapan, Dr. Seo Joon-ho, “Bu teknolojinin yüksek bulaşıcılık riski olan hastalıklarda sıklıkla kullanılmasını umut ediyorum. Bu araçla, Covid-19’un yayılmasını önleyebilir ve güvenli bir medikal alan yaratabiliriz” ifadelerini kullandı. Öte yandan, 200’ün üstünde ve bölgede görülen yeni tip koronavirüs pandemisi nedeniyle vaka sayısı 9 milyon 750 bine ulaşırken, ölü sayısı 490 bini geçti. COVİD-19 pandemisiyle beraber bilim insanları daha çok buluş yapacak gibi görünüyor. 


Kaynak: haber7com          
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »