Kendi Kendini Temizleyen Şeffaf Maske Üretildi




Kendi Kendini Temizleyen Şeffaf Maske Üretildi


Koronavirüs ile beraber bilim insanları yaptıkları icatlara her gün bir yenisini ekliyor. Maskelerin nefes almayı zorlaştırdığına, dudak okumayı engellediğine, yüz mimiklerinin belli olmaması ve yüzde bıraktığı iz şikayetlerini dikkate alan bir şirket, kendi kendini temizleyen şeffaf maske üretti. Şeffaf maske üretimini yapan Redcliffe Medical Devices adlı bir şirket, özellikle duyma engellilerin iletişimi için dudak okuması, yüz ifadelerinin önemli olmasından dolayı yüzün görünmesini sağlayan bu maskeyi ürettiklerini belirttiler. Yüz ifadesini gizlemeyen şeffaf maske aynı zamanda kullanıcısına da çok iyi bir koruma sunuyor. LEAF adlı maskeyi üreten ekip, “LEAF, 2020’nin maskesidir. Sizi toz, kirlilik, mikrop ve soluduğunuz havada olmaması gereken her şeyden koruyan dünyanın ilk tamamen şeffaf maskesi” diye açıkladı. 


Maskenin 0,3 mikron kadar küçük parçacıkların %99,97’sini hızla filtreleyen yüksek verimli bir filtreye sahip olduğu ifade edilirken, soluduğunuz havadaki tüm kötü kokuları da ortadan kaldırdığı söyleniyor. Bu maske aynı zamanda dünyanın ilk FDA tescilli şeffaf yüz maskesi olma özelliğini taşıyor. (FDA, ABD’nin Sağlık Bakanlığına bağlı; gıda, diyet  eklentileri, ilaç, biyolojik medikal ürünleri, kan ürünleri, kozmetiklerden sorumlu bürosudur.) Bu maskelerin sahip olduğu filtrelerin, kumaş olanlara kıyasla iki kat daha kolay nefes almayı sağladığı ifade ediliyor. Ayrıca LEAF ekibi maskenin kendi kendini temizleme işlevine sahip olduğunu iddia ediyor;


“Yüksek güçlü UV-C ışığı, her saniyede bir veya düğmeye basıldığında DNA seviyesinde patojenleri yok eder. Ekstra bir koruma seviyesi olarak, bir karbon filtresi içerirler. Tüm maske kayışlarla birlikte yekpare bir tıbbi silikon yapıdan geliştirilmiştir. Bu, maskenin sürekli uzun süreli aşınmadan kaynaklanan stres noktaları gelişmeden giyilmesinin son derece rahat olmasını sağlıyor ” diyor. Kullanıcılar maskenin buharlanacağından endişe ediyordu, LEAF ekibi bunu da düşünerek maskenin içine buğu önleyici kaplama ekledi. Şirket, maskelerin tüm parçalarının yüzde yüz geri dönüşüme uygun olduğunu da belirtiyor. 


Kaynak: CHİP, haber7com                
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »