[Fotoğraf: İHA]
Pars 6X6 Mayına Karşı Korumalı Araç 2021’de Envanterde
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından TSK’nın ihtiyaçları doğrultusunda bir proje kapsamında, geliştirilen Pars 6x6 Mayına Karşı Korumalı Araç’ın ilk montajı yapıldı. FNSS’nin ana yüklenicisi olduğu proje tanıtım toplantısı ve ilk montajın yapıldığı Gölbaşı tesislerinde, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve savunma sektörü temsilcileri de hazır bulundu. Personelin karadan emniyetli şekilde intikalini sağlamak amacıyla, yeni nesil yüksek koruma kabiliyetleriyle dizayn edilen aracın sahip olduğu uzaktan komutalı silah sistemiyle de görevi esnasında maruz kalabileceği saldırıları hem meskun mahal hem de arazide bertaraf edebilecek kabiliyette.
[Fotoğraf: İHA]
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, aracın 6x6 hareket kabiliyetiyle de her türlü arazi şartlarında görev yapabileceğine işaret ederken şunları söyledi: “Yıl sonuna kadar sürecek kalifikasyon testlerinin ardından araçlarımızın tamamı 2021 yılında envantere girecek ve ilk defa TSK’nın kullanıma sunulmuş olacak. Dünyada ilk dediğimiz bazı özelliklere sahip olan bu aracımızın ayrıca ihraç potansiyeli de çok yüksek. Bu kabiliyetli aracın güvenlik güçlerimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 12 adetle başlayacağız bu sürece. Daha fazla ürünle devam edeceğini umuyoruz” dedi.
[Fotoğraf: İHA]
Demir, içinde bulunulan süreçte çeşitli kısıtlama ve ambargo faaliyetlerinin artarak devam ettiğini belirterek, “Bu aracı geliştiren şirketimiz de yine bu tür yasaklamalarla ve ambargolarla karşılaştığı halde bunlara aldırmadan her türlü kısıtlama ve engeli yerli üretimle aşarak yoluna devam etti” dedi. Proje kapsamında ASELSAN ve TÜBİTAK başta olmak üzere, yerli ve milli kuruluşlar ile birlikte yürütülen çalışmalar, teslimatlar sonrasında lojistik destek döneminde de etkin bir şekilde sürdürülecek.
[Fotoğraf: İHA]
Proje, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve dünya ordularının gelecek dönemde envanterlerine almayı hedefleyecekleri yeni nesil araçların teknik ve taktik isteklerinin şimdiden karşılanması ve modern dönem Entegre Lojistik Destek (ELD) yaklaşımlarının uygulanması bakımından öne çıkıyor. Tüm engellemelere rağmen, yerlileşme sürecine devam eden, “Milli Teknoloji Hamlesi”ni bir üst düzeye taşıyan savunma sanayisi şirketlerine teşekkür eden Demir, “Artık başka ülkelerin parmak sallamalarına aldırmıyoruz. Bu anlamda kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz” dedi.
Kaynak: AA, TRT Haber
Kod ÇeviriciKod Çevirici EmojilerEmojiler