Türk Karasuları Yerli Tasarım Botlarla Korunacak





Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye ana karasularında denizlerin güvenliği, Antalya’da üretilecek Türk yapımı botlara emanet edilecek. Antalya’daki bir tersanede Sahil Güvenlik için üretilecek 122 bot, yüzde yüz yerli ve milli tasarım olmasıyla dikkat çekiyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü için üretilecek botlar 6 yılda teslim edilecek. Üretilecek olan 122 botun 105’i Sahil Güvenlik Komutanlığına 17’si ise Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilecek. 


Tasarımı Türk mühendisler tarafından yapılan ve yüzde yüz yerli olacak olan botlar, Türk Sahil Güvenliğin ihtiyaçları ve sahadan geri dönüşler göz önüne alınarak üretilecek. Türk karasuları, Türk yapımı botlara emanet edilecek, bunun yanında özellikle yasa dışı göçün önlenmesinde önemli bir görev ifa edecek.


Tersane Genel Müdürü Utku Alanç, “Üretim faaliyetlerine Ağustos ayı itibarıyla başlıyoruz. Prototip geminin teslimatını Aralık 2020 itibarıyla yapacağız. Prototip gemi, 2 ay süresince Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından Karadeniz’de Akdeniz’de ve Marmara’da tüm denizlerimizde tüm karasularımızda bot denenecek” dedi. Botların seri üretimine ise önümüzdeki yıl başlanacak. Alanç, “Her 2 ayda bir 6 botun teslim edilmesi gündeme gelecek. buda yaklaşık her hafta bir botun donatılması ve denize indirilmesi anlamına gelir. Bu dünyada gemi inşaat tarihinde bir rekor olacak” dedi Türk karasuları için üretilen 122 botun tamamının teslimatı 6 yıl içinde ilgili kurumlara teslim edilecek. 

Kaynak: TRT Haber/ Selahattin Fidan    
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »