Japon Teknoloji Şirketinden Konuşma Çevirisi Yapan Akıllı Maske




Japon Teknoloji Şirketinden Konuşma Çevirisi Yapan Akıllı Maske


Japonya merkezli bir teknoloji şirketi, konuşma çevirisi yapan akıllı maskelerin tanıtımını yaptı. Standart yüz maskelerine uyan akıllı maskeler, telefon ve tabletlere bağlanabiliyor, Konuşmaları kopyalayabiliyor ve arama yapabiliyor. Ve Japoncayı sekiz dile çevirebiliyor. Akıllı telefon, akıllı saat, akıllı şemsiye gibi birçok eşyanın akıllısı yapılırken, coranavirüs salgınıyla beraber maskede hayatımız bir parçası oldu. COVİD-19 virüsü ile artan maske kullanımı sonrası Japonya’daki teknoloji şirketi Donut Robotics, maske ile teknolojiyi birleştirerek C-Mask’ı üretti. Donut Robotics CEO’su Taisuke Ono, “Bir robot geliştirmek için yıllarca çok çalıştık ve bu teknolojiyi koronavirüsün toplumu nasıl yeniden şekillendirdiğine yanıt veren bir ürün tasarlamak için kullandık” dedi. 




Günümüzde artık teknoloji hayatımızın her yerinde ve akıllı cihazlara eklenen C-Mask akıllı maske de, kullanıcılarına mesajları iletebilen ve Japonca’dan diğer sekiz dile çeviri yapan, internet bağlantılı, beyaz plastikle kaplı ve standart yüz maskelerine uyumlu olmasıyla dikkat çekiyor. Akıllı telefon ve tabletlerden uygulamaya bağlanan maske, bluetooth üzerinden konuşmayı metin mesajlarına dönüştürebiliyor. Arama yapıyor, kullanıcısının sesini yükseltebiliyor. 




Donut Robotics şirketi mühendisleri, salgın sonrası şirketin bu durumdan etkilenmemesi için tasarımını yapacakları ürün arayışına girdiklerinde akıllı maske fikrinin ortaya çıktığını belirtti. İlk olarak Tokyo Uluslar arası Havalimanında kullanılacak maske Japonya genelinde 5 bin alıcıya gönderilecek. Maskelerin fiyatı ise 40 dolar (yaklaşık 274 Türk Lirası) olarak açıklandı. 


Kaynak: Reuters, TRT Haber            
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »