Öğretmenler Masa Tenisi Top Atma Robotu Üretti




Öğretmenler Masa Tenisi Top Atma Robotu Üretti


Tokat’ın Almus ilçesinde, Çok Programlı Anadolu Lisesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Mesut Şahin, okuldaki öğrencilerinin masa tenisi antrenmanları için top atma robotu almak istedi. Yapılan araştırma sonucunda robotun yurt dışında üretildiğini ve fiyatının ise 6 bin lira olduğunu gördüler. 



Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Mesut Şahin yaptıkları araştırma sonucunu aynı okulda çalışan öğretmen arkadaşları Matematik Öğretmeni Ali Kartal ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni İsmail İstanbul ile paylaştı. Bunun üzerine 3 öğretmenin başlattıkları 6 aylık çalışma sonrasında yerli ve milli masa tenisi top atma robotunu geliştirdiler. 




Öğretmenler, geliştirdikleri robotun görsellerini sosyal medyada paylaşınca İstanbul’da özel bir firmanın dikkatini çekti. Şirket okulla irtibata geçerek seri üretim yapılması teklifini götürdü. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü döner sermaye kurulmasına karar vererek, 1 yıl içerisinde masa tenisi robotunun seri üretime geçmesini kararlaştırdı. 




Masa Tenisi Top Atma Robotu üreten ekibin üyelerinden Matematik Öğretmeni Ali Kartal, “En amatör sporcudan, profesyonel sporcuya kadar makinemizde çalışma sunabiliyoruz” dedi. Çok programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Sinan Keskin de masa tenisi top atma robotunun sadece Çin’de olduğunu ve fiyatının pahalı olduğunu ifade etti. COVİD-19 pandemisi sonrası Türkiye’de, Meslek lisesi Öğretmen ve Öğrencileri isterlerse zor zamanlarda ihtiyaç duyulan malzemeleri üretebileceğini, yeni buluşlara imza attıklarını, yaptıkları buluşlarla ve geliştirdikleri ürünlerle ispat etmişlerdir. 


Kaynak: İHA, TRT Haber           



Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »