TEKNOFEST’e Ev Sahibi Gaziantep’ten Büyük İlgi




TEKNOFEST’e Ev Sahibi Gaziantep’ten Büyük İlgi


Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2020 bu yıl Gaziantep’te, resmi internet sitesinden derlenen bilgiye göre, 22-27 Eylül’de düzenleniyor. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline Türkiye’nin 81 ilinden ve dünyanın 84 ülkesinden toplam 20 bin 91 başvuru gerçekleşti. Başvuru yapan iller ve üniversiteler incelendiğinde ise organizasyona ev sahipliği yapacak kent olan Gaziantep’in ilgisi dikkat çekti. TEKNOFEST’e katıldıkları projeye göre şehir sıralaması; 3 bin 891 proje ile en çok katılım Gaziantep’ten, 2 bin 625 projeyle İstanbul, bin 117 projeyle Ankara, 743 projeyle Konya takip ediyor. Üniversite başvuru alanında ise en çok başvuruyu 424 öğrencinin katılımıyla İstanbul Teknik Üniversitesi, 399 Çalışmayla Yıldız Teknik Üniversitesi, 394 çalışmayla da Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) gönderdi.


GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, İstanbul’dan sonra Anadolu şehri Gaziantep’te TEKNOFEST 2020’nin düzenlemesinin, Anadolu’nun motivasyonu açısından önemli olduğunu söyledi. Gençlerin yerli ve milli teknoloji hamlelerini geliştirirken çekirdekten yetişmesi gerektiğini ifade eden Gür, “Bu çerçevede baktığımızda Anadolu’nun gençlerinin lise çağından itibaren hatta ilköğretim çağından itibaren o zihni dönüşümü sağlamak için Anadolu şehirlerinde böyle büyük bir programın yapılması muhteşem bir şey” dedi. 


Anadolu kentinde böylesine devasa bir teknolojik organizasyonun gerçekleşmesinin, şehre ve şehrin bulunduğu bölgeye kalkınma noktasında önemli kapıları açacağını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, şu değerlendirmelerde bulundu: “TEKNOFEST, Anadolu’da gençlerin girişimcilik ruhlarını destekleyerek, kendi becerileri doğrultusunda başarıya ulaşmaları için onları bilim ve teknolojiye yönlendirecektir. TEKNOFEST birçok gencimiz ufkunu açma ve onlara motivasyon sağlama adına büyük önem arz etmektedir. Yetenekli çocukların teknoloji üretme ve geliştirme süreçlerine katılmaları sağlanarak, stratejik önemi, yüksek katma değeri ya da küresel rekabet koşulları gereğince milli ve özgün ürün ve sistemlerin üretilmesine katkı sağlayacaktır” dedi. TEKNOFEST 2020 Anadolu’nun en önemli şehirlerinden Gaziantep’te düzenlenmesi yapılan başvuru sayısına göre  ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor, Anadolu’daki geleceğin teknoloji yıldızları TEKNOFEST’te buluşacak. 


Kaynak: AA, TRT Haber              
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »