TÜBİTAK Fizik Olimpiyatlarını 5 Ödülle Tamamladı




TÜBİTAK Fizik Olimpiyatlarını 5 Ödülle Tamamladı


TÜBİTAK’tan yapılan açıklamaya göre, 4. Avrupa Fizik Olimpiyatlarına 57 ülkeden 250 öğrenci katıldı. Koronavirüs pandemisinden sonra toplantılar, eğitim ve birçok alanda video konferans görüşmeler çevrim içi yapılmaya başlandı. 57 ülkeden 250 öğrencinin katıldığı, çevrim içi olarak 18 Temmuzda icra edilen olimpiyatlarda, TÜBİTAK “2202- Bilim Olimpiyatları Programı” kapsamında milli takımlarda yetiştirilen genç bilim insanları, 2 altın ve 2 gümüş madalya ile 1 mansiyon kazandı. Türkiye’yi temsil eden takımdan Yunus Emre Parmaksız ve Bayram Alp Şahin altın madalya, Öykü Sıla Güner ve Mert Ünsal gümüş madalya kazanırken Yaman Bora Otuzbir de mansiyon sahibi oldu.



Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Başarılarıyla bizlere gurur yaşatan tüm alanlardaki olimpiyat takımı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Olimpiyatlara katılan tüm öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerine, başta komite başkanlarımız olmak üzere eğitimlerde görev alan tüm akademisyenlere teşekkür ediyoruz.” 




TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, olimpiyatlara katılan milli takım öğrencileriyle Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜBİTAK TÜSSİDE) tesislerinde hazırlık kampında bir araya gelmiş ve Türkiye’nin başarılı olacağına inancını söylemişti. 


Kaynak: AA, TRT Haber            
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »

1 yorum:

yorum
Şahin
admin
29 Haziran 2021 21:58 ×

selamun aleykum efendiler inşaEllah hayırlara vesile olur

Şahin
Cevapla
avatar