SONY’den, İlk Giyilebilir Kliması Reon Pocket Satışta





SONY’den, İlk Giyilebilir Kliması Reon Pocket Satışta


Sony daha öncesinde, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ilk kişisel giyilebilir klimasını satışa sunacağını duyurmuştu. Koronavirüs sebebiyle 2020 Tokyo Olimpiyatları ertelendi ancak şirket vaat ettiğini gerçekleştirdi. Sony, uzun süredir satışa sunulması beklenen ve 5 dereceye kadar vücut sıcaklığını düşüren ilk giyilebilir kliması Reon Pocket’ı satışa sundu. Cihaz, tek şarjla 4 saatlik bir kullanım sunuyor ve akıllı telefon uygulamasıyla da kontrol edilebiliyor. Sony, Reon Pocket ile yaz mevsiminin en sıcak aylarından Temmuz ayında, kavurucu sıcaklarda serin ve rahat bir şekilde gününüzü geçirebileceğinizi söylüyor. Çünkü Sony’nin iddiasına göre Reon Pocket, kullanan kişinin vücut sıcaklığını 5 dereceye kadar soğutabiliyor.



Reon Pocket giyilebilir klima aslında son derece basit bir mantık ile çalışıyor. Cihazın vücuda temas eden kısmı, vücut sıcaklığını alıyor ve arkasında bulunan bir fan yardımı ile dışarı atıyor. Buzdolapları ile benzer mantığa sahip olan cihaz, böylece vücut sıcaklığını hissedilir bir şekilde düşürmüş oluyor. 




Reon Pocket üzerinde bulunan sıcaklık ve hareket sensörleri, cihazın İOS ve Android uygulaması aracılığı ile otomatik modlardan birinin seçilmesini ve sıcaklığın otomatik olarak ayarlanmasını sağlıyor. Bununla birlikte kullanıcılar istedikleri takdirde sıcaklığı manuel olarak da ayarlayabiliyorlar. 



Sony, kışın cüzi miktarda da olsa ısıtma işlevi gören Reon Pocket için 120 dolar gibi bir fiyat belirlemiş. Ancak cihazı kullanmak için gerekli tişörte sahip olanlar 20 dolarlık para iadesi alacaklar. Son olarak Reon Pocket’ın soğutma seviyesine göre 2 ila 4 saat arasında bir kullanım süresi olduğu bildiriliyor ve cihaz 2 saatte şarj oluyor. Teknolojik ilginç buluşlar ve haberler gelmeye devam edecek gibi gözüküyor.  


Kaynak: WEBTEKNO, https://gizmodo.com/sony-s-wearable-air-conditioner-is-finally-available-to-1844279499                



Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »