Yerli Video Konferans Ürünleri Daha Güvenli


        (Fotoğraf: AA)

Yerli Video Konferans Ürünleri Daha Güvenli 


Yeni tip Covid-19 koronavirüs süreciyle beraber en büyük ihtiyaçlardan bir haline gelen ve yabancı uygulamalardaki güvenlik açıklarıyla gündeme gelen, video konferans ürünleri için Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi harekete geçti. Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı himayesinde kurulan siber kümelenme, bu süreçte uzaktan çalışmanın getirdiği siber güvenlik risklerine karşı harekete geçerek, yerli video konferans ürünlerini üretti ve daha güvenli olan yerli video konferans ürünlerinin kullanımının artırılması hedefleniyor. Türkiye Siber Güvenlik Kümelenme üyesi firmalar tarafından geliştirilen video konferans ürünleri kamu ve özel sektör tarafından ilgiyle karşılanıyor. 


Birçok kurum tarafından kullanılmaya başlanan ürünler, görüntülü toplantıların yanı sıra uzaktan eğitim sürecinde de ihtiyaçları karşılayacak. Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesinin içinde Türkiye’nin devleri: “ASELSAN, HAVELSAN, Türksat, Turkcell, Türk Telekom, Ulak AŞ, Argela, ODTÜ Teknokent, İTÜ Arı Teknokent, Ankara Teknopark, Bilkent Cyberpark, SASAD, STM, DataBoss Security & Analytics Difose Adli Bilişim Hizmetleri, Digisecure, GAİS Siber Güvenlik, Logo Siber Güvenlik, Marta Teknoloji, Netaş Telekomünikasyon, Halkbank, Vakıfbank, Karel, May Siber, BitesLiberta, ICTerra, YD Yazılım, 12M, Nettsi” bulunuyor. 


Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Her alanda yerlileştirme çalışmalarımız sürüyor. Yerli video konferans ürünlerini geliştiren Siber Güvenlik Kümelenmesi üyesi Karel, Gais, May Siber, BitesLiberta, ICTerra, YD Yazılım, 12M, Nettsi ve Havelsan firmalarını tebrik ediyorum. Geliştirmeye ve üretmeye devam” dedi. Koronavirüs süreciyle millet olarak genetiğimizde var olan birlik beraberlik ruhuyla, meslek liselerinden sağlık çalışanlarına, üniversitelerden teknoloji şirketlerine kadar her kurum yerli üretime katkı sağlamış ve sağlamaya devam ediyor. Türkiye başlattığı milli teknoloji hamlesiyle, bilim ve teknolojide tekelleşmeye itiraz etmiştir.  


Kaynak: AA, TRT Haber            
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »