İTÜ’den ABD’de Büyük Başarı




İTÜ’den ABD’de Büyük Başarı 


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rover Takımı, tasarladığı insansız kara aracı ile Mars Society ve NASA sponsorluğunda ABD’de düzenlenen dünyanın en prestijli Rover yarışması olan Üniversity Rover Challenge yarışmasına katıldı. Çok sayıda ülkeden toplam 93 takımın başvurduğu ve elemeler sonucu içlerinden 36 takımın finale kaldığı bu yarışmada, gezegen keşif robotları üzerine çalışmalarını sürdüren İTÜ Rover Takımı 4. Nesil Rover’larıyla dereceye girerek 3’ncü oldular.  İTÜ Rover takımı, AXA Sigorta sponsorluğunda yarışmada jüriden 92,78 puan aldı. Takım bu sonuçla Czestochowa University of Technology (Polonya) BRAC University ve Missouri University of Science and Technolog (ABD) ile üçüncülüğü paylaştı.


Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ve Mars Society ve NASA’nın sponsorluğunda düzenlenen yarışmada amaç, astronotların istasyonlarından çıkmadan dışarıdaki ağırlık taşıma, toprak örneği alma, alet takımı, tornavida kullanabilme ve panelden çip sokup takma gibi işleri yapabilmelerini sağlayan bir Rover (gezgin araç)üretmekti.




Türkiye’yi daha öncede pek çok yarışmada başarılı bir şekilde temsil eden İTÜ Rover Takımı, 2016 yılında Robotik Kulübü bünyesinde kuruldu. Daha önce 2017 yılında yarışmaya katılan ve final etabına kalan ilk Türk takımı olan İTÜ Rover Takımı, bu yarışmada 13’üncü oldu. Takım, 2018 yılında  ise yeni aracıyla aynı yarışmada ilk kez verilen Bilim Özel Ödülü’nü kazandı. İTÜ Rover Takımı katıldığı yarışmalarda başarı grafiğini artırarak bu yıl katıldığı University Rover Challenge yarışmasında 36 takım arasında 3’üncü oldu. 


Kaynak: AA, TRT Haber, www.haber7.com
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »