ASELSAN Çalışanları Yerli Video Konferans ile Konuşacak




ASELSAN Çalışanları Yerli Video Konferans ile Konuşacak


Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını sonrasında tüm dünyada kullanımı artarken, güvenlik açıkları ve veri kayıplarının gündeme gelmesi sonrası ASELSAN, kurum çalışanları ve tedarikçileriyle yapılacak video konferans görüşmelerinde Türk mühendislerince yerli ve milli olanaklarla geliştirilen uygulamayı kullanacak. ASELSAN iştiraki BİTES Savunma, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, dünyada yaygın olarak kullanılan kimi uygulamaların kullanıcılarının çalınan verilerin satışa konulmasıyla gündeme gelen güvenlik ihtiyacına çözüm olması adına XperMeet isimli video konferans uygulamalarının kullanımına öncülük edecek. Bu alandaki ihtiyaçları için farklı çözümlerden yararlanan ASELSAN, BİTES’in yerli video konferans sistemini kullanmaya başladı. 


ASELSAN, tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen, uçtan uca şifreleme yöntemi ile maksimum seviyede güvenli iletişim hizmeti sunan uygulamayı tercih etti. Uçtan uca şifreleme ve SSL Sertifikası ile güvenliği maksimum seviyede tutan uygulama, kullanıcı verilerinin yurt dışına gitmesini önlemek amacıyla da Turkcell ve Turksat alt yapılarını kullanıyor. Şirket, Video Konferans uygulaması için küresel pazarlarda XperMeet, Türkiye’de ise “BizBize” isimlerini kullanacak. BizBize, ürünü kullanan kurumlara göre farklılaştıracak, örneğin ASELSAN için “BizBize ASELSAN” adıyla gibi özel logo ve arayüz oluşturulacak. BizBize ASELSAN uygulaması, şirket için güvenli ağ olan intranette gerçekleştirilen son icra toplantısında kullanıldı. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, uygulamaya ilişkin, “İcra kurulu toplantımızı iştirakimiz olan BİTES’in geliştirdiği BizBize programını intranete yükleyerek yaptık. Kesintisiz, kullanışlı vee gayet hoşumuza gitti. Tebrik ediyoruz” dedi.



ASELSAN’ın uygulamayı hızla şirket içerisinde yaygınlaştırılması ve yüzlerce tedarikçisiyle de bu uygulama üzerinden görüşmeler gerçekleştirmesi amaçlanıyor. 8 bin çalışanı ve ekosistemiyle 15 bin kişilik bir ileri teknoloji şirketinin vereceği geri bildirimler, uygulamanın XperMeet adıyla global bir marka olmasına önemli katkılar sağlayacak. Uygulama, ASELSAN’ın yanı sıra 2 haftada aralarında SAHA İstanbul, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçılar Birliğinin bulunduğu çeşitli kurum ve kuruluş tarafından kullanıldı. Uluslar arası pazardaki ismiyle XperMeet adıyla , uluslar arası gerçekleştirilecek olan “Güvenlik, Savunma, Havacılık ve Uzay’ın Geleceği” konulu çevrim içi video konferans etkinliğinde SEDEC Talks’ta sınav verecek. 42 ülkeye bilgilendirme yapılan SEDEC etkinliği, XperMeet markasının uluslar arası pazarlara tanıtılması açısından önemli bir fırsat olacak. 


Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt dışındaki birlikleri ve ofislerindeki personelle eğitim ve görüntülü görüşme ihtiyacı uygulamayla karşılanabilecek. Bu çözümlerin, ASELSAN’ın kripto ve güvenlikle ilgili cihazlarıyla entegrasyonuyla güvenli bir haberleşme sağlayacak. Kesintisiz ve yüksek kalitede görüşme kabiliyeti sunan uygulamaya yakın zamanda yüksek güvenlikli dosya paylaşım özelliği de eklenecek. Şu an için internet tarayıcılarının son versiyonlarında verimli bir şekilde çalışan uygulama, önümüzdeki ay mobil platformlarda bireysel kullanıcılarında kullanımına sunulması bekleniyor. 


Kaynak: AA, TRT Haber                             
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »