19 Mayıs’ta Drone’lar “Online” Havalanacak




19 Mayıs’ta Drone’lar “Online” Havalanacak


19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında Türkiye Hava Sporları Federasyonundan (THSF) gençlere yönelik güzel bir yarışma haberi geldi.  Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF), 19 Mayıs’ta gerçekleştireceği Türkiye Online Drone Gençlik Kupası ile drone heyacanını “online” arenaya taşıyacak. THSF açıklamasına göre, yarışma, özel bir simülasyon sistemi aracılığıyla Türkiye Hava Sporları youtube kanalında, elemeler sonrası seçilecek 50’nin üzerinde sporcunun katılımıyla düzenlenecek. Sporcuların hız, dikkat ve el-göz koordinasyonunun maksimum seviyede kullanacağı müsabaka 12.00’de başlayacak. 


Yarışmanın detayları Türkiye Hava Sporları Federasyonu (http://www.thsf.org.tr/) web sitesi ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek. Tüm dünyada meraklıları için özel bir etkinlik olan ve ilgiyle takip edilen drone yarışları Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı organizasyonuyla dünyada ilk defa Türkiye’de online ve resmi bir müsabaka haline gelecek. Finalde dereceye giren yarışmacılara çeşitli ödüller verilecek. 




Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Çağrı Özer, “Bizler kadim ve köklü bir geleneğe sahip olan necip bir milletin havacılık camiası olarak; 2016 yılında, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nün 3289 sayılı kanuna göre vücut bulan teşkilatımızda, bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji ile istikbale kanat çırpan bir teşkilat olmaktan kıvanç duymaktayız”


Türkiye başlattığı milli teknoloji hamlesinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında düzenlenen Türkiye Online Drone Gençlik Kupası çok anlamlı oldu. Türkiye Online Drone Gençlik Kupasına katılmak isteyenler Türkiye Hava Sporları Fedarasyonu web sitesinden detaylı bilgi alabilirler. Yarışmayı seyretmek isteyen meraklılarına Türkiye Hava Sporları Federasyonunun youtube canlı yayın kanalından (https://www.youtube.com/watch?v=5ZER627Rwyg) takip edebilirsiniz. 


Kaynak: AA, TRT Haber, http://www.thsf.org.tr/basin/turkiye-online-drone-genclik-kupasi
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »