ASELSAN SARP Kazakistan Yolunda


      (Fotoğraf: İHA)

ASELSAN SARP Kazakistan Yolunda

ASELSAN, Kazakistan’ın ihtiyacı kapsamında SARP Dual Uzaktan Komutalı Silah Sistemine yönelik yeni bir sözleşme imzalandı. ASELSAN’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, çeşitli kara ve deniz platformlarında kullanılabilen farklı konfigürasyon ve kalibrelerde geliştirdiği uzaktan komutalı silah sistemleri 20 farklı ülkenin envanterinde yer alıyor. SARP Dual uzaktan komutalı stabilize silah sistemi, muharebe alanı ihtiyaçlarına cevap vermek ve kritik tesisleri korumak üzere hassas keşif yeteneğini etkin atış gücü ile birleştiriyor. SARP Dual Sistemi, taktik kara araçlarında hava ve kara tehditlerine karşı kullanılabileceği gibi sabit tesislerde asimetrik tehditlere karşı da kullanılabilmektedir. 


Sistemde, ana silah olarak 12,7 mm NSV makineli tüfek, yardımcı silah olarak ise 7,62 mm PKT/ PKM makineli tüfek takılabilmektedir. Gelişmiş uzaktan komuta ve gözetleme imkanı sağlayan SARP Dual sistemi, atış yapan personelin ortam farkındalığını artırmakta ve güvenliğini en üst seviyeye  taşımaktadır. Stabilizasyon yeteneği sayesinde hareket halinde ve hareketli hedeflere atış yapabilme kabiliyetine sahiptir. Gece / gündüz görüş yeteneği, otomatik hedef takibi, otomatik balistik hesaplama, jiroskop destekli stabilizasyon, lazer ile mesafe bulma yeteneği mevcut. Teknik özellikleri arasında bilgisayar tabanlı atış kontrol fonksiyonları, atış adedi sayımı, mühimmat sonu uyarısı, manuel kullanım imkanı, harici sensörler ve komuta kontrol sistemleri ile entegrasyon, STANAG 4569 Seviye 2 zırh korumasını saymak mümkün. 


ASELSAN ve Kazakistan’daki iştiraki Kazakhstan ASELSAN Engineering (KAE), Kazakistan’ın askeri ve sivil alanlardaki ihtiyaçlarının azami düzeyde karşılanması amacıyla üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor. Bu kapsamda ASELSAN, Kazakistan’ın ihtiyacı kapsamında SARP Dual Uzaktan Komutalı Silah Sistemine yönelik yeni bir sözleşme imzaladı. ASELSAN ürünlerini,Türkiye’nin en önemli ihracat kalemleri arasında saymak gerekir. 

Kaynak:  https://www.aselsan.com.tr/SARPNSVDUALTR_2131.pdf , TRT Haber 
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »