Açığı Bulana 1 Milyon Dolar Ödül




Açığı Bulana 1 Milyon Dolar Ödül


Korona virüs ile beraber aslında dijital topluma geçiş dönemi başladı. İnsanların evlerine kapanmasıyla oyunların çoğu da bedava olarak kullanıcılarının hizmetine sunuldu. İnsanlar sosyal medya ve dijital ortamda daha fazla zaman geçirirken, sosyal paylaşım platformu “Houseparty”,  kullanıcılara aynı anda çoklu oyun ve görüntülü konuşma imkanı tanıyor. Cep telefonlarına indirilen uygulama, evde kalan insanlar tarafından büyük ilgi gördü. Ancak “Houseparty”, bu kadar popüler olmuşken, siber güvenlik eleştirilerinin hedefinde yer aldı. Bu iddialara karşılık şirket iddiaları reddederek  güvenlik açığını bulana, kanıtlayan kişiye 1 milyon dolar ödül verileceğini duyurdu. 


“Houseparty” için iddia, tabloid İngiliz medyasında ise uygulamayı indirenlerin bazılarının Netflix, Spotify gibi diğer uygulamalardaki kişisel bilgilerinin hacklendiği öne sürüldü. ABD merkezli oyun şirketi Epic Games bünyesindeki “Houseparty” tarafından yapılan açıklama da ise bu iddiaların hiç birinin kanıta dayanmadığı ifade edildi. Yapılan açıklamada “Houseparty” yoluyla diğer uygulamaların hacklendiğini kanıtlayan kişiye 1 milyon dolar ödül verileceği vaat edildi. 


Şirketin taptığı açıklamada, “Houseparty uygulaması yoluyla diğer hesapların bilgilerinin gizliliğinin ihlal edildiğine dair bir kanıt bulamadık” ifadesi kullanıldı. Uygulama bilgilerinin derlendiği Apptopia’nın verilerine göre, “Houseparty” uygulaması bu yılın şubat ayında haftada 130 bin kez indirilirken, mart ayının sonunda bu rakam haftada 2 milyona ulaştı. 


Kaynak: AA, Türkiye Gazetesi/ Teknoloji               
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »