İsveç’te Deri Altına Çip Takılmaya Başlandı


      (Fotoğraf: Reuters)


İsveç’te Deri Altına Çip Takılmaya Başlandı


Bilim kurgu filmlerinde insanlara takılan çipler gerçek mi oluyor? İsveç’te deri altına enjekte edilen pirinç tanesi büyüklüğündeki çipler isteyenlere takılıyor. Deri altına pirinç büyüklüğünde takılan çiplerle kart, kimlik, kredi kartı, bilet taşıma dönemi sona eriyor. Koronavirüs ile beraber çip takmada artış da gözleniyor. Koronavirüsten dolayı alışverişte kredi kartında ve hizmetlerde temassız ödeme tercihi arttığından İsveç’te, şırınga ya da çeşitli yollarla deri altına pirinç tanesi büyüklüğünde çipleri kullananların sayısı arttı. Günlük hayatı kolaylaştırdığı söylenen uygulamayla çipleri deri altına enjekte ettiren İsveçliler, bu çiplerle kapıyı açabiliyor, tren bileti alıyor, kredi kartı ödemesi yapabiliyor. 


Koronavirüs sonrası analistlerinde gündeme getirdiği bu biyoçipler İsveç’te, şirketlerin de uygulamalarını gözden geçirmesine neden olan son dönemlerin modası çipler bir süredir demir yolları şirketi tarafından kullanılıyor. Demir yolları şirketi, yolcuların biletlerini çiplerini taratarak kontrol ediyor. Deri altına çip yerleştiren şirket Biohax International CEO’su Jovan Österlund, “Teknoloji yeni fakat önemli şekilde arttı” dedi. Österlund, “Bu teknoloji anahtarların, banka kartlarının yerini alabilecek ve sağlık amaçlı kullanabilecek. Ancak şu ana kadar toplum bu teknolojiye tam olarak ayak uyduramadı. Buna rağmen şirketimiz tarafından en az 3 bin 500 kişiye çip enjekte edildi. 2018’de başlayan teknolojiye ilgi ise giderek artıyor” dedi. 


Koronavirüs sonrası uzmanlar herkesin çip taktırması tavsiye edilecek derken, acaba çip taktırmakla cepte taşıdığımız kimlik, kredi kartı, anahtar gibi pek çok şeyi çipte taşımanın faydalarının yanında taşıdığı riskler nelerdir? Sorguladık mı? Bu çip yüzünden insan hacklenebilir mi?


 Stratejist ve analist Abdullah Çiftçi kendi Youtube kanalında biyoçip ile ilgili şunları söyledi:”  21. yüzyıl yeni dijital dünya düzeni olacak. Bu yüzyılda herkese ne yapılmak isteniyor? Ezoterik mekanizmanın kendileri üstün insan, dijital teknolojilerle dijital tıpla kendini yükseltmiş, ölümsüzlüğü yakalamak isteyen ömrünü 200 yıl uzatmak isteyen üstün insan, normal vatandaşlar da biyometrik çip takılmış köle olacak. Şimdi yarın birgün iddia ediyorum Şunu söyleyecekler virüsü önlenmenin yolu biyometrik çip taktırmanızdır. Şuan Çin’de deseniz ki biyometrik çip taktırın kurtulun 1 milyar 400 milyon Çin’in tamamı çip taktırır. Aynı psikolojik havayı verdiklerinde punduna getirip insanlara biyometrik çip takacaklar. Bu olayın medyada dillendirilmeyen görülmeyen yönü buydu” diye ifade etti. 


Analist Ertan Özyiğit, toplumlarda oluşturulacak korku ve panik havasıyla her şeyi yaptırırsınız diyor. Gelecekte bir gün virüsten korunmak için herkesin çip takması gerekir algısı oluştuğunda, hayatı kolaylaştırıcağı düşünülen çip taktırmaya, Abdullah Çiftçi’nin açtığı  pencereden hiç baktınız mı? 


Kaynak: İHA, TRT Haber,  https://www.youtube.com/watch?v=kxQeZlMLANM
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »