Koronavirüsün Sebebi 5G mi?




Koronavirüsün Sebebi 5G mi? 


İngiltereyi, koranavirüs salgınına 5G mobil teknolojisinin yol açtığı iddiaları karıştırdı. 5G’nin insan sağlığında bağışıklığı zayıflattığı iddiası ve virüsün yayılmasına sebep olduğu gerekçesiyle İngiltere’de pek çok bölgede 5G mobil teknoloji direkleri ateşe verildi. 5G’nin salgına yol açtığı iddiaları Amerikalı ünlü şarkıcı Keri Hilson’ın Twitter’da yaptığı paylaşım ile hızla yayıldı. 16 Mart 2020’de şimdi silinmiş bir dizi Twette Hilson, Covid-19’un 5G’nin olmaması sebebiyle Afrika’da yayılmadığını söyledi ve akabinde Amerikalı doktor Thomas Cowan’ın Youtube videosunu paylaştı. Youtube’da Cowan’ın videosunda, koronavirüs salgınının başladığı şehir olan Vuhan’ın dünyada 5G tarafından tamamen kapsanan ilk şehir olduğu, Çin’in Ekim 2019’da salgının başlamasından iki ay önce 5G’yi başlattığını belirtiyor. 


Rakamlar koronanın 5G’nin en çok kullanıldığı Çin, Güney Kore, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde daha hızlı yayıldığını ortaya koysa da virüsün Türkiye, Malezya, İran, Fransa, Singapur ve Nijerya gibi 5G’nin olmadığı ülkelerde de yayıldığını gösterdi. Dolayısıyla uzmanlar 5G ağlarının sağlık endişelerine yol açtığını ancak bunun salgına yol açmayacağına dikkat çekiyor. İngiltere’de Glasgow Üniversitesinde 5G’yi test eden bir araştırmacı olan Yusuf Sambo 5G’nin sağlık alanında korkuları tetiklediğine dikkat çekerek, “5G’nin sağlık üzerindeki etkileri hakkında korkular var, ancak viral enfeksiyonlarla değil kanserle ilgisi var” dedi. 




Bu konuda Surrey Üniversitesinden Fabien Heliot ise 5G’deki dalga formlarının 4G’ye benzer şekilde tasarlandığını ve iletildiğini belirterek, “Şimdiye kadar ki temel fark 5G’nin daha yüksek taşıyıcı frekansında daha büyük frekans bant genişliği ve baz istasyonundaki antenlerin yönlendirmesi kullanarak daha fazla veri iletilebilmesidir. 5G ile bir virüs meydana getirilemez. 5G’nin yan etkileri 4G, 3G, 2G, Wi-Fi ile aynı” dedi. Dünya sağlık örgütünün web sitesinden yapılan açıklamada da frekansların insan vücudunda oluşturduğu sıcaklığın halk sağlığı açısından tehdit oluşturmadığını bildirdi. İngiltere Başbakan Yardımcısı Michael Gove, iddiaların saçmalıktan öte tehlikeli olduğunu söyleyerek insanların evde kalmaları hususunda uyardı. 


Stratejist ve Analist Abdullah Çiftçi, kendi Youtube kanalında 5G ile ilgili değerlendirmeleri:” 2017’de ciddi bir bilim adamı grubu ve Türkiye’den de 18 bilim adamı vardı. Birleşmiş Milletlere bir rapor sundu. ‘Bizler non iyonizer elektromanyetik alanların biyolojik ve sağlığı ilgilendiren araştırmalar yapan bilim insanlarıyız. Hakemli dergilerde yayınlanan araştırmalar ışığında yaşam alanlarında gün geçtikçe artmakta olan elektrikli ve kablosuz cihazlardan kaynaklanan elektromanyetik alanlardan büyük endişe duymaktayız’ daha önce bu raporu birkaç televizyon programında dile getirmiştim. Bazı bilim adamları 5G’nin kanser yaptığını söylüyor. Benim buradan Cumhurbaşkanımıza çağrım bu noktada 5G’nin etkilerini araştıran bir ofis kurmasıdır. 5G hızlı internet, nesnelerin interneti herkes ister ama sağlığı etkileyecekse bu araştırılmalıdır” dedi. 5G teknolojisi ile ilgili detaylı bilginin tamamını, analist Abdullah Çiftçi'nin aşağıda linki verilen Youtube kanalından seyredebilirsiniz.  
  

Kaynak: https://www.turkiyegazetesi.com.tr/teknoloji/694450.aspx


                 https://www.youtube.com/watch?v=-OwQoOJ518E

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »