Şehir Güvenliğine ASELSAN’dan “Akıllı” Dokunuş


                  (Fotoğraf: AA)


Şehir Güvenliğine ASELSAN’dan “Akıllı” Dokunuş 


Türkiye’nin yerli ve milli projelerle savunma sanayi alanında milli teknoloji hamlesi bütün hızıyla devam ederken, Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) bünyesinde gerçekleştirilen ve kurum başkanı tarafından bizzat takip edilen projeler bir bir hayata geçiriliyor. Şehir içi güvenlik konusunda çok kritik projeleri hayata geçiren Savunma Sanayii Başkanlığı, son olarak ASELSAN ile Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Plaka Tanıma sistemi ek paket sözleşmesi imzaladı. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Plaka Tanıma Sistemi projesi geçtiğimiz yıllarda hayata geçirildi ve halen devam ediyor. Proje kapsamında şu ana kadar tahmini olarak 44 bin kamera ve 9 bin plaka tanıma sistemi teslim edildi. Yeni imzalanan anlaşma ile çok daha farklı özelliklere sahip ürünler de emniyet güçlerinin kullanımına sunulmuş olacak. 


      (Fotoğraf: AA) 


Türkiye’nin bulunduğu şartlardan dolayı, Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyacı için terörle mücadele, asayiş ve güvenliğe katkı sağlamak amacıyla tüm il ve ilçelere Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri ve Plaka Tanıma Sistemlerinin kurulumu sürüyor. Bu dönemde ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile de imzalanan protokolle, güvenlik sistemleri ve plaka tanımam sistemleri proje kapsamında orada da kurulacak. Savunma Sanayi Başkanlığı ile ASELSAN arasında imzalanan “Ek Talep Paketi- 4” içeriğinde, bin 523 adet sabit kamera, 514 adet hareketli kamera ve 11 adet lazer PTZ kamera ile 139 adet plaka Tanıma Sistemi ve 200 Mobil Plaka Tanıma Sistemi var ve tüm bu sistemlerin tedarik edilmesi kararlaştırıldı. Kent Güvenlik Yönetim Sistemine kazandırılan ilave yetenekler, hatalı park yapan araçları da tespit edebilecek. 


      (Savunma Sanayii Başkanı: İsmail Demir)


ASELSAN ile Sözleşmesi imzalanan Ek Talep Paketi- 4 ile birlikte tedarik edilen ürün ailesiyle beraber sistem akıllı ürün ailelerine dönüştürülmüş olacak. Buna şehir güvenliğine ASELSAN'dan "akıllı dokunuş" da diyebiliriz. Bu durumda sahada artık sabotaj tespiti, yönlü çizgi geçişi, yönlü hareket tespiti, şüpheli nesne tespiti, kişi/ trafik analizi ve hedef takibi yapabilen kameralar kullanılacak. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Plaka Tanıma Sistemi ile yüksek çözünürlüklü kameraların kullanımı ile terör ve güvenlik olaylarının hızlı ve etkin bir şekilde çözümlenmesi, plaka tanıma ve ikiz plaka tespit başarı oranlarının artırılması, tek bir çatı yazılım ile tüm sistemlerin tek bir merkezden yönetilebilmesi konularında önemli kazanımlar elde edildi. ASELSAN ve yerli firmalar ile milli teknoloji hamlesi hız kesmeden devam ediyor. 


Kaynak: TRT Haber/ Sertaç Aksan                  
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »