Kriptolu Telsiz Ağı 2 İlde Daha Kuruluyor




Kriptolu Telsiz Ağı 2 İlde Daha Kuruluyor


Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Emniyet Genel Müdürlüğünün kriptolu telsiz ağının 22 ilde kullanıldığını belirtirken, 2 ilde daha kriptolu telsiz ağı ile sayısal haberleşme şebekesi kurulacağını Twitter hesabından yaptığı paylaşımla bildirdi. Telsiz haberleşmesi, kriptolama olmadığında haberleşme herkes tarafından dinlenebilir. Kripto algoritması gizli anahtar yöntemine dayalıdır. Kriptolu telsiz haberleşmesinde, tartışmasız ölçüde güvenli haberleşme sağlanmış olur. Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Emniyet Genel Müdürlüğünün kriptolu telsiz ağını yeni teknolojilerle genişlettiklerini ifade eden Demir, 


“22 ilde kullanılan şebekenin 2 ilde kurulumu sürerken, ASELSAN ile imzaladığımız yeni sözleşmeyle 2 ilde daha ‘Sayısal Haberleşme Şebekesi’ kurulacak” dedi Bu sistemi diğer illerimizde de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz diyen Demir, bu sözleşmeyle ilk defa bir ilde geniş bant sistemine geçileceğine dikkat çekerek şöyle devam etti: 




“Geniş bant ile milli kriptolu olarak video ve fotoğraf gönderme, konum bilgileri paylaşma, parmak izi ve yüz tanıma bilgilerini aktarma, bireysel ve grup modunda mesajlaşma gibi yeni özellikler olacak. Geniş bant sisteminin bileşenleri, ULAK AŞ, diğer sistemler ise ASELSAN tarafından geliştirilen yerli ürünlerden oluşacak Bu sistemi kullanacağımız şehrimizde edinilecek tecrübeyle diğer illerimize de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi. 

Türkiye, her alanda milli teknoloji hamlesine devam ediyor. Son yıllarda savunma da olduğu gibi güvenlik güçlerine sağladığı imkan ve kabiliyetlerle öne çıkarken, Jandarma Entegre Muhabere sistemi projesi ve Emniyet Genel Müdürlüğünün kriptolu telsiz ağıyla haberleşmenin hızlı, kesintisiz, eş zamanlı, doğru ve emniyetli bir şekilde yapılması sağlanıyor. 


Kaynak: AA, TRT Haber               
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »