DOLAR İMPARATORLUĞUNUN ÇÖKÜŞÜ BİTCOİN

Yazar: N. ömer KESKİN


Dünyanın süper gücü Amerika’nın tahtından inmesi yakın gözüküyor.  Amerika ekonomik güç olarak bu gücünü dolardan almaktadır. Satın alma gücünden dolayı dünyada dolaşımda olan paradır. Ama artık dolarında rakibi var. Doların rakibi artık sanal paradır. Sanal para dediğimizde aklımıza gelenler bitcoin, etheriumdur. Blockchain dediğimiz blok zinciri bitcoin’in en temel dayanağıdır. Blockchain (blok zinciri) ile kurulan güvenlik ile dolandırıcılığın önüne geçilmiş oluyor. Blockchain de yapılan alış verişler de anında onay alamıyor

Çünkü kurulan sistem milyonlarca blok zinciri sayesinde sistemin bir halkası haline geliyor. Yapılan harcama blockchain içinde kayıt defterine kalıcı olarak işlenebilmesi ise “hash” ile yapılabilmektedir. “Hash” nedir diye soracak olursanız bir anlamda dijital verilerin, dosyaların parmak izi gibi bir şey, bu şekilde milyonlarca zincir ve “hash” larla sağlanan güvenlik sanal para kullanımını cazip hale getirmektedir. 

Sanal para geleceğin süper gücü olarak görülen Çin tarafından da desteklenmektedir. Çünkü en son yapılan faaliyet Çin ile Rusya’nın yeni bir sanal para üzerinde anlaşma olmuştur. Bu anlaşma aslında dolara karşı açılan savaştaki sanal cephedir. IMF ve bazı özel bankalarda sanal paranın varlığını kabul ederek sanal para uygulamalarına yer vermeye başlamışlardır. Hatta dünyanın büyük bankalarından İsviçreli UBS, ABD’li Santander, BNY Mellon , Almanyadan Deutshe bank aralarında yaptıkları anlaşma ile sanal para kullanımını uygulamaya aldılar.

İnsanların pişmanlığı ”Keşke 8-10 sene önce 40 dolarlık bitcoin alsaydık, şimdi iki milyon dolarımız vardı” diye hayıflanmaktadırlar. Sanal parada sene sonu olacak birikim 250 milyar doları bulması bekleniyor. Estonya bile sanal para uygulaması başlatmış estcoint’i çıkarmıştır. Ve internet üzerinde kullanıma izin vermiştir.
Dübaide yapılacak lüks konut satışlarında sanal para kullanımına izin verilmiştir. Bir daire 54 bitcoin yani 250 bin dolara satışa çıkarılmış. İthalat- ihracattada sanal para kullanılmaktadır. Çünkü sanal para kullandıklarında kur farkından etkilenmiyorlar. Dolar için tehlike burada başlıyor. Sanal para üzerinde ülkeler anlaşırsa, bütün alış verişlerde kullanılırsa, merkez bankaları rezerv para olarak da kullanmaya başladığı an dolar imparatorluğunun çöküşü:bitcoin diyebiliriz. 
   
Küresel ekonomiye yön veren Rothschild Ailesi ve diğer aileler sanal parayı desteklemektedir. Anlıyacağınız, yeni bir dünya kuruluyor. Burada bizde yerimizi alalım. Mücadele büyük, doların bitişi yakın gözüküyor. Dolar imparatorluğunun  çöküşü: Bitcoin veya diğer genel anlamda sanal para diyoruz.

   
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »