WhatsApp 10. Yılını kutluyor! Mesajı virüs mü?

  Yazar: İbrahim Öztürk 





WhatsApp 10. Yılını kutluyor! Mesajı virüs mü? Mesajı son zamanlarda insanların dilinde, sorulan soru bu gerçekten doğru mu? Hatta bu mesajın doğruluğu sorgulanmadan, mesajı yirmi beş kişiye gönderen de var. İnsanın aklına acaba virüs mü? Yoksa sosyal bir deney mi sorusu geliyor. Yirmi beş kişi olmasının sebebi gelen mesajda yazılan şudur; “WhatsApp 10. Yılını kutluyor! Bu mesajı tüm sevdiklerine gönder. WhatsApp İcat kampanyasından 7 GB bir ay internet HEDİYE kazan. Toplamda 25 kişiye mesaj iletildikten sonra buton yeşile dönecektir ve 7 GB /1 ay net paketi hattınıza yüklenmiş olacaktır. WhatsApp company  www.whatsApp . com / contact kampanya bilgi falan yazıyor ki gerçek görünümü vermek amaçlanıyor.

Böyle mesajlar virüs yada sosyal deney olma ihtimalini taşıyor.Burada insanların bazı şeyleri sorgulamadan yapması da ilginç, çünkü aynı mesajı bende en yakınlarımdan aldım.Bu yazıyı ondan sonra yazmaya karar verdim.Şimdi sorgulayalım.

. WhatsAppın kuruluş yılı ne zaman onu araştırdım. Kuruluş yılı 2009 yılıdır. Ancak şimdi yıl 2017 olduğuna göre zaten on yıl olmamış. Mesajın uydurma olduğu buradan belli oluyor. Uydurma mesaj ise amaçlanan telefondaki bilgi hırsızlığı ihtimali ortaya çıkıyor.2013 yılında aynı yalan mesajlar çekilmiş. O zaman bu mesajı 10 kişiye gönderene whatsapp 5 yıl ücretsiz kullanım izni yalanı vardı. 




. Bu gerçek bir kampanya olsaydı. WhatsApp resmi sitesinden bununla ilgili duyuru yapardı. (https://whatsapp . com/) Herhangi bir bilgilendirme ya da duyuru olmadığına göre mesajın uydurma olduğu anlaşılıyor. Yapacağınız bu tür mesajlara itibar etmeyin.
Direk mesajı siliniz. Her şeye çabuk inandığımız için telefonla gelen savcı, polis aramalarında terör örgütü ile irtibatınız tespit edildi yalanına kanıp ne yazık ki dolandırılıyoruz. Mutlaka sorgulayalım. Düşünen, sorgulayan bireyler olarak toplumu bilgilendirmek görevimiz   


Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »

2 yorum

yorum
Ezgi
admin
21 Ekim 2017 16:08 ×

tüm insanlarımızın bu tür konularda dikkatli olması gerekiyor. özellikle bir yere yönlendiren linklere tıklamamakta büyük fayda görüyorum.

Cevapla
avatar
hey bilir o
admin
20 Kasım 2017 16:42 ×

Aynen katılıyorum Ezgi.

Cevapla
avatar