Siber Dolandırıcılar Sahte e- Devlet Sitesi Yaptılar


  
Siber Dolandırıcılar Sahte e- Devlet Sitesi Yaptılar


Bu günlerde Corona “Covid 19” virüs sebebiyle evden çalışanlara, evden online ödeme yapanlara karşı siber dolandırıcılar kurnazca yöntemler bulmaya devam ediyorlar. En son yaptıkları bu yöntemlerden birisi de 45 milyon kullanıcısı olan e- Devlet’e göz diktiler. Sahte e- Devlet sitesini yapan siber dolandırıcılar vatandaşları buraya çekerek, onların finansal bilgilerini ele geçirmeye çalışıyorlar. Öncesinde milyonlarca kullanıcısı olan Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformlarını kullanarak oluşturdukları sahte banka sitelerinin reklamlarını vererek, vatandaşları tuzağa çekmeye çalışmışlardı. Yeni Trend Sahte e- Devlet Sitesine göz dikmiş durumdalar. Her türlü kamu işini online olarak yapmaya imkan tanıyan bu platformun sahtesini yaparak, aynı yöntemle ve hatta reklam vererek vatandaşları bu siteye yönlendirmeye çalışıyorlar. 


Bu reklamlara aldanan veya bir anlık dikkatsizlikle siteye giren kullanıcılardan “Bankalardan kredi kartı üyelik ücreti iade işlemleri başlamıştır. İadenizi almak için yukarıdaki linke tıklayın” mesajıyla buna inanan kullanıcı, kredi kartı üyelik ücretini alacağını zannederek kredi kart bilgilerini paylaştığı an, saniyeler içinde kredi kartındaki parayı boşaltıyorlar. İHA’nın bir haberinde siber dolandırıcıların son kurbanı Bursalı K. T, kredi kartındaki 699,99 lirasını sahtekarlara kaptırdı. 


Siber dolandırıcılar, bu sahte e- Devlet sitesine yönlendirdikleri, kredi kartı üyelik ücretini alacağını zanneden kişinin kartının limitini bitirmek için 64,99 liradan 6,69 liraya kadar farklı çekimler yapmaya devam ettiler. Dolandırıldığını fark etmesinin ardından hemen banka ile iletişime geçen K. T, kredi kartını bloke ettirdi. Bankanın olaya ilişkin incelemesinin sürdüğü bildirildi. 45 milyon kullanıcısı olan e- Devlet’i faal olarak kullananlar aman dikkat! Siber dolandırıcıların, sahte banka ve sahte e- Devlet  sitesiyle sizi kandırmalarına izin vermeyin. 


Kaynak: İHA, WebTekno              
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »